Z lokomotive odstranili nevarne snovi

Konstrukcije ne bodo odstranili vse do konca preiskave.

Objavljeno
21. februar 2011 12.09
Mo. S./STA
Mo. S./STA
LJUBLJANA – Po nedeljski nesreči, v kateri se je zaradi naleta na tirni zaključek v Zalogu iztirila lokomotiva s tremi vagoni, so delavci Slovenskih železnic (SŽ) s prvega tovornega vagona razložili tovor, ob tem pa z lokomotive odstranili tudi vse nevarne snovi. Med Zalogom in Lazami je bil isti dan ponovno odprt tudi drugi tir.

Preiskava o vzrokih nesreče še poteka, prav tako pa tudi škoda še ni dokončno ocenjena. Šele po končani preiskavi bodo lahko vagon, ki leži ob progi, odstranili. Za odstranitev drugega tovornega vagona in lokomotive, ki sta padla po brežini proti Ljubljanici, bodo SŽ začasno vzporedno potegnile še 15 metrov dodatnega tira. Šele tako bo mogoče prepeljati dvigalo do lokomotive in vagona ter ju odstraniti, so pojasnili. To naj bi se zgodilo v naslednjih dneh, na promet pa vse skupaj ne vpliva, so še pojasnili na SŽ.

Center za obveščanje RS (CORS) pa je sporočil, da so ljubljanski gasilci odklopili akumulatorje na lokomotivi in postavili na gladino Ljubljanice lovilna črevesa in pivnike. Po podatkih naj bi bilo v reko steklo približno 1000 litrov goriva. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.