Zahteva za zamrznitev Šrotovega premoženja

Tožilci za pregon organiziranega kriminala naj bi ta teden ponovno zahtevali zamrznitev.

Objavljeno
13. februar 2011 21.37
Šp.S./STA
Šp.S./STA
LJUBLJANA – Skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala naj bi ta teden ponovno zahtevala zamrznitev premoženja Boška Šrota. Skupaj z Igorjem Bavčarjem in drugimi osumljenci naj bi Pivovarno Laško oškodoval za 109 milijonov evrov.

Skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala naj bi že v začetku predkazenskega postopka uspelo zavarovati za več kot 20 milijonov evrov Bavčarjevega premoženja, za tri milijone evrov premoženja Kristjana Sušinskega in premoženje treh podjetij.

Čeprav je ljubljansko sodišče zavrnilo obtožnico zoper Šrota, Bavčarja in preostale akterje neuspelega prevzema Pivovarne Laško, saj so predlagali najprej sodno preiskavo, pa to nič ne spremeni glede začasnega zavarovanja premoženja. Premoženje štirih fizičnih in treh pravnih oseb ostaja zamrznjeno do julija.

Državno tožilstvo je 7. februarja vložilo zahtevo za preiskavo v zadevi menedžerskega odkupa Pivovarne Laško in Istrabenza. To jim je naložilo ljubljansko okrožno sodišče, ki na podlagi ugovorov zagovornikov obdolžencev ni dopustilo neposredne obtožnice, je pa sicer ugotovilo, da je podan utemeljen sum storitve kaznivih dejanj. O zahtevi državnega tožilstva za preiskavo sicer še ni odločeno, preiskava torej še ni bila uvedena.