Zahtevajo boljše zaposlitvene možnosti

Mladinski svet Slovenije (MSS) zahteva ukrepe za boljše zaposlitvene možnosti mladih.

Objavljeno
01. marec 2011 18.12
T. L., K. K.
T. L., K. K.
LJUBLJANA – Val nezadovoljstva se je očitno prikotalil tudi v središče Slovenije: tako so se samoorganizirali člani Mladinskega sveta Slovenije (MSS) in za danes popoldne ob 17. uri pozvali vse, ki podpirajo njihova prizadevanja za boljše zaposlitvene možnosti mladih, da se jim pridružijo na Prešernovem trgu in podpišejo peticijo. Z zbranimi podpisi bodo od odgovornih zahtevali sprejem ukrepov, ki bi – predvsem v času krize – omogočali večjo perspektivo mlajši generaciji.    

Kot je povedal predsednik MSS Kamal Izidor Shaker, so shod organizirali zato, da bi mirno opozorili, kaj mladi potrebujejo, da se o potrebah mladih začne govoriti in bi posledično tisti, ki odločajo, začeli ukrepati. V MSS si niso zadali določenega števila podpisov, ki bi ga želeli zbrati, ampak po besedah predsednika MSS preverjajo teren, saj jih zanima, kako mladi sami vidijo svojo situacijo ter njihovo potrebo, da se začne govoriti o tem, da je prehod po dokončanju formalnega izobraževanja v zaposlovanje mladih čim krajši.

Miren shod je potekal od 17. do 18. ure, zbrani pa so s Trga Mladinskih delovnih brigad krenili proti Prešernovemu spomeniku. Do okoli 17.30 se je pred Prešernovim trgom pod budnim očesom približno 10 policistov nabralo okoli 60 podpornikov, med katerimi je bil tudi Borut Cink, predsednik podmladka stranke LDS, mladince pa je prišel podpret tudi poslanec koalicijske SD Dejan Levanič.

Na Prešernovem trgu je med drugim nastopil tudi raper Zlatko. In zakaj je prišel? »Ker sem za mlade. Delavca, ki je star 55, upokojite z lepo pokojnino pa vzemite mlade z zavoda,« se glasi njegov nasvet pristojnim.