Zaradi močne burje poškodovanih 90 ljudi

S preko 170 km je divjala po Trstu in med drugim strgala priveze 80 metrov visokega žerjava.

Objavljeno
02. marec 2011 19.16
T. L./STA
T. L./STA
TRST – Zaradi močne burje, ki je dosegla hitrosti preko 170 kilometrov na uro, je bilo v torek v Trstu poškodovanih 90 ljudi, večinoma starejših. Zaradi poškodb ob padcih so poiskali pomoč v bolnišnici, po poročanju italijanskega časnika Il Piccolo pa nobeden ni bil huje poškodovan.

Burja je v Trstu povzročila tudi veliko število prometnih nesreč, večkrat tudi zaradi prevrnjenih zabojnikov za smeti, ki se jim vozniki niso uspeli pravočasno izogniti. Odkrivala je strehe, med drugim na gimnaziji Oberdan, in ruvala drevesa.

V starem tržaškem pristanišču je močna burja strgala priveze 80 metrov visokega plavajočega žerjava, ki ga zdaj skušajo ustaviti in znova privezati s pomočjo treh vlačilcev. Na morje je odneslo tudi star vlačilec, ki je bil privezan skupaj z žerjavom.

Zaprte tudi hrvaške avtoceste

Zaradi orkanske burje je bil močno moten promet tudi na sosednjem Hrvaškem. Odseki na avtocestah proti Reki in Splitu ter na jadranski magistrali so bili zaprti, pa tudi na državnih cestah pri Šibeniku in Zadru. Prepoved vožnje velja za večnadstropne avtobuse, motorje in vozila s prikolicami za most proti Krku in Pagu, burja pa ovira tudi trajektni promet do otokov.