Zavrnili pritožbo Škobernetovega odvetnika

Senat je odločil tudi o pritožbi zagovornika Esada Ramića.

Objavljeno
02. februar 2011 18.32
Mo. S./STA
Mo. S./STA
LJUBLJANA – Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil pritožbo Tomaža Bromšeta, odvetnika celjskega sodnika Milka Škoberneta, ki tako ostaja v enomesečnem priporu. Senat je odločil tudi o pritožbi zagovornika Esada Ramića, vendar potrdila, da je Ramić s tem seznanjen, še nimajo, zato informacije, kako so odločili, ne morejo posredovati javnosti.

Sicer pa je Bromše še pred odločitvijo sodišča napovedal, da bo v primeru, če bo senat pritožbo na pripor zavrnil, na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za varstvo zakonitosti. Hkrati je napovedal tudi pritožbo na ustavno sodišče. Ker se stališče preiskovalnega sodnika z odločitvijo senata ni nič spremenilo, še vedno ostaja pri omenjenih obljubah.

V kriminalistični akciji sredi minulega tedna sta bila zaradi suma vpletenosti v zadevo poleg Škoberneta pridržana tudi direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir in podjetnik Esad Ramić. Preiskovalni sodnik je tudi Ramiću v petek odredil enomesečni pripor, zoper Salobirja pa tožilstvo predloga za pripor ni podalo. Škoberneta naj bi pridržali zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami.