Bankomat Gorenjske banke ostaja v Osilnici

Namesto ukinitve bodo v naši najmanjši občini dobili sodobnejši bankomat.

Objavljeno
08. marec 2019 14.35
Posodobljeno
08. marec 2019 15.02
Alenka Kovač pred bankomatom Gorenjske banke v Osilnici, ki ga bodo nadomestili s sodobnejšim. Foto: Simona Fajfar/Delo
Osilnica – »Z Gorenjsko banko smo se dogovorili, da bankomat v Osilnici ostaja,« pravi Alenka Kovač, županja najmanjše občine v Sloveniji, občine Osilnica, ki ima 330 predvsem starejših prebivalcev.
Po tem, ko je NLB zaradi nerentabilnosti odpeljala bankomat, so ga septembra 2016 nadomestili z bankomatom Gorenjske banke. Zdaj je kazalo, da bodo ti odročni kraji spet ostali brez bankomata, ki v Osilnici, kljub temu da je turistični kraj, ni rentabilen. Je pa izredno pomemben za večinoma starejše prebivalce Osilnice, ki niso mobilni in bi imeli najbližjo banko v 45 kilometrov oddaljenem Kočevju ali pa bi denar lahko dvigovali na 22 kilometrov oddaljenem bankomatu v Fari.
»Gorenjska banka bo sedanji bankomat nadomestila s prototipom še sodobnejšega, ki bo prvi te vrste v Sloveniji,« pravi osilniška županja, ki je zadovoljna, da v Gorenjski banki razumejo težave obrobja Slovenije, kjer ukinjajo pošte, trgovine in šole. Vendar pa bi problematiko praznjenja podeželja morala razumeti predvsem država … tudi ko gre za bankomat.