Komisija Hribarju priznala en glas, volitve v Beli Cerkvi bodo ponovili

Volivci bodo predvidoma 16. decembra znova odšli na volišča.

Objavljeno
05. december 2018 21.11
Posodobljeno
05. december 2018 22.07
Bo Marjanu Hribarju uspelo zasesti županski stolček? FOTO: Blaž Samec/Delo
Šmarješke Toplice – Zaradi nepravilnosti, ki so se dogajale na volišču v Beli Cerkvi, je občinska volilna komisija (OVK) tu razveljavila volitve. Več kakor 500 volivk in volivcev se bo na volitve podalo predvidoma 16. decembra. V topliški občini poteka prava volilna drama.

Sprva je po neuradnih podatkih, ki so pricurljali s sestanka občinske volilne komisije (OVK), v županskem dvoboju med kandidatoma Bernardko Krnc in Marjanon Hribarjem vodil slednji za vsega en glas. Toda OVK, ki je zasedala vse od 18. ure za strogo zaprtimi vrati, je razpravljala o šestih ugovorih, ki sta jih vložila kandidata glede poteka nedeljskih volitev. Toda okoli 21.30 ure je OVK presenetila in razveljavila volitve v Beli Cerkvi.

Sprva je bolje kazalo Hribarju, ki je OVK uspel prepričati v svoj prav glede dogodka na volišču v Orešju. Tam se je namreč volivec v okvirček glasovnice kandidata Hribarja podpisal, s čimer je jasno izrazil svojo voljo kot veleva pristojna zakonodaja, a je komisija to glasovnico vnesla med neveljavne. Hribar oziroma njegova pravna zastopnica Klementina Zeme je očitno uspela z zahtevo, da je glasovnica Hribarju v prid.

Zastopnik Krnčeve Dušan Gorjanec pa ni uspel z ugovorom, da je opravilno nesposobna oseba, ki biva v VDC Impolca in tiste volilne nedelje tega doma pri Sevnici sploh ni zapustila, oddala glasovnico, čeprav se volitev ni udeležila in je namesto nje glasoval njen brat. Ugovor je OVK po neuradnih podatkih zavrnila, ker je bil vložen prepozno. 
Povezane vsebine