Hotel Bled Rose želi postati najboljši hotel za poroke na svetu

Nekdanji hotel Jelovica tik ob avtobusni postaji na Bledu spet vabi goste kot štirizvezdični hotel Bled Rose.

Objavljeno
18. oktober 2019 14.27
Posodobljeno
18. oktober 2019 15.03
Na izjemni lokaciji s pogledom na Blejsko jezero je hotel dobil novo vizijo: štirizvezdično namestitev s ciljem izvajanja petzvezdičnih doživetij. FOTO: Aljosarebolj.com
Bled – Nekdanji hotel Jelovica tik ob avtobusni postaji na Bledu je dobil novo podobo in novo ime. Predlanskim ga je kupil direktor podjetja Rikli Otmar Zorn, ga povsem prenovil, iz trizvezdičnega »povišal« v štirizvezdičnega in ga za goste ponovno odprl junija letos, včeraj pa je objekt pod imenom Hotel Bled Rose tudi uradno spet zaživel s popoldanskim slovesnim otvoritvenim dogodkom.


Obnova, ne podrtje


Na izjemni lokaciji s pogledom na Blejsko jezero je hotel dobil novo vizijo: štirizvezdično namestitev s ciljem izvajanja petzvezdičnih doživetij. Prej je bil hotel Jelovica brez hlajenja in prezračevanja, imel je stare inštalacije, razpadajočo restavracijo, strop v zelo slabem stanju … Po Zornovih besedah so se projekta narobe lotili: »Če bi se ga lotili pravilno, bi hotel podrli in postavili novega. Tako pa smo se odločili za obnovo in dlje ko smo bili, več je bilo treba obnoviti.«

image
Pod sodobni interier se je podpisal Jani Vozelj. FOTO: Aljosarebolj.com


Devet mesecev prenove


Objekt je bil deležen celovite obnove vključno z gradnjo nove restavracije, spaja in poročne dvorane, na katero v prihodnje še posebej računajo. »Želimo postati najboljši hotel za poroke na svetu,« noče biti malenkosten Zorn. Hotel je po devetih mesecih prenove zaživel s sodobnim, svežim videzom, pa tudi z novim poslovnim konceptom, ki presega klasične hotelske storitve.


90 sob, 176 postelj


Pod sodobni interier se je podpisal Jani Vozelj, celotna južna stran hotela pa s panoramskimi stenami odpira pogled na jezersko obrežje. Hotel ponuja namestitev v 90 dizajnersko opremljenih sobah s skupno 176 posteljami, ponudbo dopolnjujejo štiri konferenčne dvorane z najsodobnejšo tehnično opremo, pa tudi restavracija z bogato kulinarično ponudbo, ki sledi trendom in jih domiselno prepleta s slovensko kulinarično dediščino.

image
Hotel je po devetih mesecih prenove zaživel s sodobnim, svežim videzom. FOTO: Jošt Gantar


Zaključna ureditev okolice in prenova fasad


Gostom je na voljo sodoben velnes z notranjim bazenom, masažnim centrom in savnami, hotelska plaža pa predstavlja zasebno oazo udobja in zelenja, z džakuzijem in zunanjo savno. Po besedah prokuristke hotela Natalije Kovač sledi še zaključna ureditev okolice in prenova pročelja oziroma fasad. Zornovo podjetje Rikli je lani po hotelu Bled Rose kupilo tudi dolgo propadajočo blejsko Pristavo.