Evakuirali 10 oseb, nevarnosti eksplozije ni

Intervencija se je začela na podlagi klica krajana o vonju po plinu. Poškodovan ni nihče, na območju velja stroga prepoved uporabe odprtega ognja.  

Objavljeno
09. december 2019 16.26
Posodobljeno
09. december 2019 19.01
Intervencija se je začela na podlagi klica krajana o vonju po plinu. FOTO: PGD Tržič 
A. I.
A. I.
V naselju Za jezom v Tržiču od Raven naprej so zaradi preseženih mejnih vrednosti pri meritvah plina popoldne evakuirali 10 oseb in zaprli cesto. Zapora velja tako za pešce kot voznike. Cesta in območje do nadaljnjega ostajata zaprta.

Omogočen je dostop samo za stanovalce in interventna vozila, so sporočili s Policijska uprava (PU) Kranj. Intervencija se je začela na podlagi klica krajana o vonju po plinu. Po prvih podatkih gre za preseženo koncentracijo plina v meteorno-kanalizacijskem jašku. Zaenkrat so bile evakuirane osebe iz dveh bližnjih objektov, kjer so meritve v notranjosti pokazale na prisotnost plina, je povedal Bojan Kos s PU Kranj. Po prvih podatkih v objektih ni nevarnosti eksplozije.

Na območju velja stroga prepoved uporabe odprtega ognja, tudi kajenje cigaret ni dovoljeno. Na občini Tržič so zagotovili nastanitev evakuiranih oseb. Policisti so popoldne preverjali tudi domnevno uhajanje plina na Cerkveni ulici v Tržiču, kjer pa meritve niso pokazale niso pokazale nobenih posebnosti. 


Poškodovan ni nihče


Območje okoli objektov je zavarovano. Po potrebi ga bodo glede na meritve območje evakuacije razširili. Na kraju je bil tudi distributer plina. Večje nevarnosti zaenkrat ni, razen v okolici jaška, kjer je območje tudi zavarovano, so pojasnili na PU Kranj. Prepovedana pa je uporaba odprtega ognja.

Poškodovan ni nihče, gasilci pa izvajajo požarno stražo. Sanacija se bo predvidoma začela jutri zjutraj, ko bodo izvedene nove meritve. Intervencijo vodi Gasilska reševalna služba Kranj, sodelujejo pa še PGD Tržič in Bistrica pri Tržiču.

V Britofu pri Kranju je prejšnji teden eksplodiral zemeljski plin v vodovodnem jašku, poškodovanih je bilo šest oseb. Zadnje meritve na tem območju so sicer pokazale, da se stanje izboljšuje.