Na Kickstarterju slovenski polnilec za telefon

Snovalci najmanjšega polnilca za telefon želijo zbrati najmanj 50.000 dolarjev, da bi zagnali serijsko proizvodnjo.

Objavljeno
03. september 2014 17.34
vidic medak
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana − Na Kisckstarterju je kampanjo začel najmanjši prenosni polnilec za iphone Oivo, ki je delo Marina Medaka, poznanega po veslanju čez Atlantik in studia Gigodesign. Razvoj Oiva je trajal eno leto in za delovanje uporablja tudi magnete, ki ne škodujejo telefonu ali kreditnim karticam. Polnilec uporabniki s seboj lahko prenašajo kot obesek za ključe, uporaben pa je tudi kot stojalo za telefon.

Za polnjenje potrebujete štiri navadne baterije AA, telefon pa lahko polnite tudi med uporabo. Trenutno imajo razvito različico za iphone, v prihodnje bodo razvili tudi polnilec za druge telefone, ciljajo pa predvsem na japonski trg.

V kampanji želijo zbrati najmanj 50.000 dolarjev, podpornikom pa polnilec ponujajo za 39 dolarjev v beli ali črni barvi oziroma za 49 dolarjev v kickstarter zeleni.

Od aprila so pri razvoju polnilca sodelovali tudi za applom, saj so Oivo razvijali v okviru programa narejeno za iphone (Made for iPhone). Polnilec bodo izdelovali v tovarni na Kitajskem, ki je licenčna tovarna za Apple.