Star papir za novo upanje

Novembra bo v vseh slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah potekala vseslovenska akcija zbiranja starega papirja.

Objavljeno
16. september 2012 11.43
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Ljubljana - Novembra bo v vseh slovenskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah potekala vseslovenska akcija zbiranja starega papirja, k sodelovanju pa so vabljena tudi vsa podjetja in organizacije ter širša javnost. Akcijo so organizatorji - Ekologi brez meja poimenovali Star papir za novo upanje 2012.

Namen akcije je, da vsak prebivalec doda svoj list k boljšemu svetu. V novembru bo podjetje Dinos na dogovorjen dan brezplačno na dogovorjeno mesto dostavilo zabojnik za star papir ter hkrati poskrbelo za odvoz zbranega papirja. Vse ustanove se morajo na akcijo prijaviti.

Projekt bodo lahko spremljali tudi vsi posamezniki, in sicer na spletnem zemljevidu, kjer bodo označene zbirne točke v Sloveniji in na vse te točke bo lahko kdorkoli prinesel star papir.

Prva tovrstna akcija je potekala lani, ko je v njej sodelovalo 214 vzgojno-izobraževalnih ustanov, kolektivi 140 slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki po vseh krajih Slovenije. Zbrali so 393 ton starega papirja in na ta način v dobrodelne namene na dva naslova podarili 30.000 evrov.

V okviru projekta bo letos potekalo več aktivnosti, in sicer natečaj zbiranja najboljšega predloga za dodelitev sredstev akcije, natečaj za najboljšo idejo Narejeno iz papirja in delavnice iz papirja.

Da bo akcija potekala čimbolj nemoteno, se je po pisanju Slovenske tiskovne agencije nanjo treba prijaviti. Prijave so elektronske in potekajo do 30. septembra.