Raper je razvezal mošnjiček

Kanye West, znan kot raper in soprog resničnostne zvezdnice Kim Kardashian je segel v žep za dober namen.

Objavljeno
08. junij 2020 16.30
Posodobljeno
08. junij 2020 16.30
Kanye West je daroval da milijona ameriških dolarjev. FOTO: Reuters
Kanye West je doniral dva milijona dolarjev družinam Georga Floyda, Ahmauda Arberyja, temnopoltega 25-letnika, ki so ga februarja ustrelili trije belopolti moški, ki so ga zamenjali za vlomilca, in Breonne Taylor, temnopolte medicinske sestre, ki so jo policisti marca letos ustrelili med hišno preiskavo njenega fanta na domačem naslovu, je sporočil Westov tiskovni predstavnik.

Z denarjem bodo družinam Arberyja in Taylorjeve plačali pravne zastopnike, pomagali temnopoltim lastnikov podjetij v Chicagu in drugih mestih in poskrbeli za šolanje šestletne Floydove hčerke Gianne. Floyd je umrl 25. maja, potem ko mu je policist Derek Chauvin skoraj devet minut pritiskal s kolenom na vrat in ga zadušil. Posnetek umora je sprožil množične proteste po ZDA.

43-letni soprog resničnostne zvezdnice Kim iz klana Kardashian in oče štirih otrok je le eden v vrsti zvezdnikov, ki s finančnimi injekcijami podpirajo boj proti sistemskem rasizmu, ki prežema ZDA.

Večje vsote so prispevali tudi zvezdniki Jennifer Aniston (milijon dolarjev), pevka Rihanna, pevec Harry Styles, zakonca John Legend in Chrissy Teigen, televizijska voditeljica Ellen DeGeneres, raperja Drake in The Weeknd, manekenka Bella Hadid, košarkarska legenda Michael Jordan (kar sto milijonov dolarjev) ter igraski par Blake Lively in Ryan Reynolds.

»Globoko sem užaloščen. Res me boli in jezen sem. Dovolj imamo,« je ob Floydovi smrti dejal Michael Jordan. Številni zvezdniki, predvsem pa navadni smrtniki, delijo njegove občutke.

Kanye West se je pridružil tudi protestnikom na ulicah Chicaga, ki zahtevajo konec rasizma in policijskega nasilja.