TV namiga: Sprejem športnikov, Tednik in Ključna priča

V Tedniku tokrat o tehnologiji, ki nas nadzoruje na vsakem koraku, o zavrženih živalih in o plezalki, ki premika meje mogočega. Na Fox Crime prihaja nova upodobitev slavne kriminalke Agathe Christie.

Objavljeno
30. september 2019 00.00
Posodobljeno
30. september 2019 17.03
The Witness for the Prosecution - Ključna priča Foto Fox
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Ponedeljek, 30. septembra

 

Ključna priča: Fox Crime ob 22.00 


The Witness for the Prosecution. 1/3. VB., 2017. Režija: Julian Jarrold. Igrajo: Billy Howle, Andrea Riseborough, Monica Dolan, Kim Cattrall, Miranda Nolan. Miniserija. 60 min.

London leta 1920. Surovi umor je s krvjo oskrunil imenitne preproge mestne hiše. Žrtev krutega zločina je razvpita bogatašinja Emily French. Sledi vodijo k mlademu oportunistu, ki mu je dedinja zapustila obsežno premoženje. Njegov odvetnik Mayhew močno upa, da bo Leonardova žena Romaine pričala in mu tako rešila življenje ...

Serija temelji na kratki zgodbi Agathe Cristie in je ena kriminalno-sodnih klasik, ki jo je užitek pogledati, pa naj gre za različico Billyja Wilderja z odlično Marlene Dietrich ali za kako novejših izvedb.

 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2019. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja

Ali smo res že nadzorovani na vsakem koraku? S pomočjo tehnologije lahko v množici prepoznajo naš obraz. Bodo ta način kmalu začeli uporabljati na letališčih, trgovinah in prireditvah?

Zavrženi mačji mladiči v smetnjakih, škatlah, plastičnih vrečah, pogosto hudo bolni ali poškodovani. Zakaj država ne sofinancira sterilizacije ali kastracije živali? 

image
Janja Garnbret, svetovni pokal v plezanju Kranj 30.9.2018. Foto Tomi Lombar/delo


Po svetovnem pokalu v Kranju pa tudi portet Janje Garnbret, plezalke, ki piše zgodovino in premika meje mogočega.

 

Dobrodošli, asi!: Kanal A ob 17.00


Prenos sprejema športnikov.

Naši odbojkarji so nas razveseljevali že od začetka letošnjega evropskega prvenstva v odbojki, kjer so za odlično vzdušje poskrbeli vse do finala. Njihov rezultat si zasluži bučen navijaški sprejem, zato bo do na Kanalu A v živo spremljali prihod naših odbojkarskih asov in drugih slovenskih vrhunskih športnikov s Kongresnega trga.