TV namigi: Ajla, hči vojne, Na robu in Naša blagovna znamka

Turški oficir reši korejsko siroto, Cage se vsakič, ko umre, znova prebudi in film o volilni kampanji v Boliviji.

Objavljeno
02. oktober 2020 06.30
Posodobljeno
02. oktober 2020 06.30
Ajla, hči vojne Foto Tv Slo
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Petek, 2. oktobra

 


Ajla, hči vojne: TV SLO 2 ob 21.10


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Ayla: The Daughter of War. Tur., 2017. Režija: Can Ulkay. Igrajo: Çetin Tekindor, Ismail Hacioglu, Kyung-jin Lee. Drama. 120 min.


Manj znano dejstvo je, da je v korejski vojni, ki je divjala v petdesetih letih 20. stoletja, na južnokorejski strani sodelovala tudi Turčija. Takrat se je začela osupljiva in ganljiva zgodba, povzeta v nocojšnjem filmu.

Turški oficir Sulejman med bitko naleti na prezeblo korejsko siroto. Prestrašeno dekletce pretihotapi v vojaško oporišče. Poimenuje jo Ajla – po turško mesec, v spomin na noč, ko jo je rešil smrti. Čeprav Sulejman ne zna njenega jezika, ona pa ne njegovega, se med njima splete nežno prijateljstvo in Ajla kmalu postane ljubljenka cele brigade. Vojna se počasi končuje in turška enota se odpravlja domov, a Sulejman se noče ločiti od Ajle ...

 


Na robu jutrišnjega dne: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Edge of Tomorrow. ZDA, 2014. Režija: Doug Liman. Igrajo: Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton. Akc. film. 130 min.




Bližnja prihodnost. Zemljo napadejo vesoljci in kot po tekočem traku uničujejo državne vojske. Vojaki, ki so še ostali, se združijo in sprožijo zadnji upor proti vesoljcem. Na bojišču pristane tudi popolnoma neizkušeni William Cage in takoj umre. A ob koncu dneva se Cage prebudi in gre znova v boj – in dan se spet konča z njegovo smrtjo. To se ponavlja vsak dan. A z vsakim novim prebujenjem so njegove bojne spretnosti boljše.

Režiserju Limanu je zelo preprosto in že znano premiso (Neskončen dan) uspelo spremeniti v duhovit, kakovosten akcijski film, ki kljub ponavljajoči se shemi ni nikdar dolgočasen.
 



Naša blagovna znamka je kriza: POP ZB ob 22.35


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Our Brand is Crisis. ZDA, 2015. Režija: David Gordon Green. Igrajo: Sandra Bullock, Billy Bob Thornton, Anthony Mackie, Joaquim de Almeida, Ann Dowd. Kom. 120 min.


image
Naša blagovna znamka je kriza Foto Pro Plus


Film temelji na istoimenskem dokumentarcu o volilni kampanji v Boliviji leta 2002, v kateri je ključno vlogo odigralo ameriško svetovalno podjetje.

Jane in Pat sta politična svetovalca in dolgoletna rivala. Bolivijski predsedniški kandidat najame Jane, da bi mu pomagala na volitvah, medtem ko njen zapriseženi sovražnik Pat sodeluje z opozicijo. Svetovalca bosta za svoja kandidata storila vse ...