TV namigi: Grayson Perry, Deadwood in 40-letni devičnik

Britanski likovni umetnik se poda na pot po ZDA, filmsko nadaljevanje uspešne serije in film o iskanju družice 40-letniku.

Objavljeno
01. oktober 2020 06.30
Posodobljeno
01. oktober 2020 06.30
 Z Graysonom Perryjem po ZDA Foto TV SLO
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Četrtek, 1. oktobra

 


Z Graysonom Perryjem po ZDA: TV SLO 2 ob 20.00


Grayson Perry's Big American Road Trip: The East Coast. VB, 2020. 1/3. Režija: Adam Simons. Dok. serija. 50 min.

Priznani britanski likovni umetnik in avtor dokumentarnih serij Grayson Perry se s svojim pisanim motorjem poda na veliko ameriško potovanje.

Grayson se sreča z ljudmi z različnimi svetovnimi nazori in življenjskimi izkušnjami, tudi z liberalci in gorečimi privrženci predsednika Trumpa. V očitno globoko razdeljenih Združenih državah Amerike z njimi preizprašuje koncepte identitete, rase, denarja in pripadnosti družbenemu razredu.

 


Deadwood: Film: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Deadwood: The Movie. ZDA, 2019. Režija: Daniel Minahan. Igrajo: Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Paula Malcomson, W. Earl Brown. Vestern 110 min.


image
Deadwood: Film Foto HBO


Nadaljuje se zgodba iz kritiško uspešne in z emmyjem nagrajene televizijske serije Davida Milcha.

Liki iz uspešne serije se torej po desetih letih zberejo, da bi proslavili status Južne Dakote. Nekdanja rivalstva se spet zanetijo, zavezništva so na preizkušnji in odprejo se stare rane. Vsi skupaj se morajo zoperstaviti neizogibnim spremembam, ki sta jih prinesla čas in modernizacija.


 

40-letni devičnik: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The 40 Year Old Virgin. ZDA, 2005. Režija: Judd Apatow. Igrajo: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen. Kom. 135 min.


image
40-letni devičnik Foto Pro Plus


Andy Stitzer je prijazen 40-letnik, ki dela v trgovini z elektroniko, doma pa ima kolekcijo lutk. In čeprav je Andy v življenju naredil že mnogo stvari, je še vedno devičnik. Njegovi sodelavci menijo, da je to nezaslišano, zato se odločijo, da mu bodo pomagali najti primerno družico.

Gre za komedijo, ki je bila v času nastanka osvežitev v poplavi prežvečenih žajfastih romantičnih komedij.