TV namigi: Katera je prava, Sto let pozneje in Supergirl

V filmu oče hčeri razlaga o življenju pred poroko, slovesnost ob vrnitvi Narodnega doma v Trstu in 5. sezona serije o superjunakinji.

Objavljeno
08. oktober 2020 06.30
Posodobljeno
08. oktober 2020 06.30
Katera je prava Foto Planet TV
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Četrtek, 8. oktobra

 


Katera je prava: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Definitely, Maybe. Koprod., 2008. Režija: Adam Brooks. Igrajo: Ryan Reynolds, Rachel Weisz, Abigail Breslin, An Nguyen, Matthew Mason. Rom. kom. 120 min.


Manhattančan Will je samohranilec v zgodnjih tridesetih. Nekega dne ga začne njegova radovedna desetletna hči spraševati o njegovem življenju pred poroko. Rada bi izvedela vse o tem, kako so se njeni starši srečali in zaljubili. Z miselnimi »izleti« v devetdeseta leta prejšnjega stoletja ta očarljiva in resnično romantična komedija neprestano drži gledalca v negotovosti, kdo bo mati zvedavemu dekletcu ...

Odlično tempirana romantična detektivka, ki namesto pravih morilcev lovi nenaklepne morilke junakovega srca ...

 


Sto let pozneje: TV SLO 1 ob 21.00


Slo., 2020. Inf. odd. 55 min.

image
Sto let pozneje Foto Presidential Press Office Via Reuters


Sto let po požigu Narodnega doma v Trstu je bila njegova predaja iz rok Italije manjšinskima organizacijama Slovencev v Italiji velik dogodek. Slovenski predsednik Pahor se je zavzel, da bi predaja doma potekala v duhu sprave. Zato sta z italijanskim kolegom Mattarello v ponedeljek na isti dan, ko je bil Narodni dom vrnjen Slovencem, v Bazovici skupaj obiskala fojbo in spomenik bazoviškim junakom. Slovesnosti ob vrnitvi so pomemben poskus, da državi in naroda naredita korak naprej v medsebojnih odnosih.

V oddaji so s poročili s terena ter z gosti v studiu kritično ocenili pomen dogodka vrnitve Narodnega doma Slovencem in poskušali razmišljati tudi o prihodnosti sožitja obeh narodov v mestu.


 

Supergirl: Brio ob 20.05


Supergirl. ZDA, 2019. 5. sez. 1/19. Režija: Dermott Downs. Igrajo: Melissa Benoist, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, Jeremy Jordan, David Harewood. Fantaz. nad. 55 min.

image
Supergirl Foto Pro Plus


Pred nami je 5. sezona serije, v kateri prebivalci National Cityja postanejo zasvojeni s tehnologijami navidezne resničnosti.

Kara presenečena ugotovi, da ima družba CatCo novega lastnika, očarljivo, a skrivnostno Andreo Rojas, ki v podjetje pripelje poročevalskega zvezdnika Williama Deyja. J'onn J'onzz pa sprejme nepričakovanega obiskovalca.