TV namigi: Rezervni načrt, Čudovit dan in Zgodovina ljubezni

Poljski film o štirih posameznikih z novim začetkom, Tom Hanks v odlični drami o sprejemanju in televizijska premiera filma Sonje Prosenc.

Objavljeno
03. oktober 2020 06.30
Posodobljeno
03. oktober 2020 06.30
Rezervni načrt Foto Tv Slo
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Sobota, 3. oktobra

 

Rezervni načrt: TV SLO 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Plan B. Pol., 2018. Režija: Kinga Debska. Igrajo: Kinga Preis, Marcin Dorocinski, Edyta Olszówka, Roma Gasiorowska, Krzysztof Stelmaszyk. Drama. 90 min.


Poljski film pripoveduje zgodbo štirih posameznikov, ki so jih nepričakovane življenjske okoliščine prisilile, da so se soočili z novo stvarnostjo in v njej poiskali nov začetek – plan B.

Klara, Natalia, Mirek in Agnieszka so štirje junaki, ki jih spoznamo tik pred valentinovim, ko se jim zgodi nekaj, kar njihova življenja postavi na glavo. A presenetljiva srečanja jim prinesejo spoznanje, da težki začetki včasih pripeljejo do resničnih čustev in pristnih vezi.

Duhovita romanca je bila v domovini uspešnica.


 

Čudovit dan v soseski: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

A Beautiful Day in the Neighborhood. ZDA, 2019. Režija: Marielle Heller. Igrajo: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper, Susan Kelechi Watson, Maryann Plunkett. Bio. film. 110 min.


image
Čudovit dan v soseski Foto HBO


Novinar Lloyd Vogel ima nalogo pripraviti predstavitev Freda Rogersa, ustvarjalca in priljubljenega voditelja otroške televizijske oddaje Soseska gospoda Rogersa. Odpravi se v studio, kjer snemajo oddajo, in kmalu je že prijatelj z glavnim zvezdnikom, postavlja mu vprašanja o življenju in smislu. Ampak Fred ima v mislih nekaj drugega. Intervjuvanec se kmalu preobrazi v spraševalca, ki novinarju pomaga na mnoge nepričakovane načine.

Odlična drama o sprejemanju in razumevanju!
 



Zgodovina ljubezni: TV SLO 1 ob 22.55


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Slo., 2018. Režija: Sonja Prosenc. Igrajo: Doroteja Nadrah, Kristoffer Joner, Zita Fusco, Matej Zemljič, Zoja Florjanc Lukan. Drama. 110 min.


image
Zgodovina ljubezni Foto Tv Slo


Zgodba se osredotoča na junakinjo Ivo, ki se spoprijema s smrtjo mame, zraven pa brska po njenih skrivnostih.

A pripovedni vidik filma se kmalu potopi v ozadje, gledalec pa je vabljen, da sledi Ivi kot Alica belemu zajcu skozi serijo odločitev in dogodkov, ki so videti kapriciozno naključni, a jih povezujeta močna in dodelana vizualna in zvočna podoba.