Kje boš letos za novo leto?

Čeprav na prvi pogled ne zgleda, ampak verjemite, je pred vrati! Praznovanje Novega leta se neusmiljeno bliža, s tem pa tudi cel kup dobrih želja, novih ciljev in odločitev, kot na primer, da z novim letom začnem jesti zdravo, preneham kadit ali pa se začnem več gibati … In, ja, predvsem, da se začnem sproti učiti! Vendar je stare navade potrebno pokopati na ustrezen način ter se celoletne navlake  znebiti z očiščevalnim obredom!

Objavljeno
20. oktober 2009 19.32
novoletne destinacije
Čeprav na prvi pogled ne zgleda, ampak verjemite, je pred vrati! Praznovanje Novega leta se neusmiljeno bliža, s tem pa tudi cel kup dobrih želja, novih ciljev in odločitev, kot na primer, da z novim letom začnem jesti zdravo, preneham kadit ali pa se začnem več gibati … In, ja, predvsem, da se začnem sproti učiti! Vendar je stare navade potrebno pokopati na ustrezen način ter se celoletne navlake  znebiti z očiščevalnim obredom! Dober, nor novoletni žur zagotovo sodi v eno najprimernejših oblik izganjanja negativne energije ter ustanavljanju temeljev na poti k novemu začetku. Naj bo letošnji nepozaben!

Budimpešta
Ena izmed destinacij, na katero se lahko odpravite z vlakom, je zagotovo Budimpešta. Mesto, ki ima največjo sinagogo v Evropi, največ UNESCOVIH znamenitosti poleg Pariza in Rima v Evropi, več kot 30 term in najlepši parlament, velja za destinacijo z najbolj norim silvestrovanjem. Poleg impozantne arhitekture in nore zabave je Budimpešta cenovno dostopen turistični raj, padec forinta namreč omogoča odlično zabavo po izjemno nizkih cenah!

Beograd
Zabava, ki ne pozna meja, odlična hrana, prijazni ljudje in domače okolje so zagotovo dejstva, ki jih srečate v Beogradu. Nori žuri na splavih z vročimi plesalkami, večer s trubači ter najboljši čevapčiči in pleskavice so zagotovo neizbrisan pečat naše nekdanje skupne prestolnice.

Naokoli po Sloveniji
Rek, ki velja tudi za novoletno praznovanje. Prizorišče svetovnega pokala v alpskem smučanju je v prednovoletnem času še posebej vabljivo, saj pestro dogajanjih v barčkih z zasneženo idilo in razvajanjem v wellness centrih pričarajo hit med slovenskimi novoletnimi rajanji. Kranjska Gora ponuja kar 16 km prog, 5 sedežnic in 14 vlečnic ter obsežno umetno zasneževanje. Kranjska Gora omogoča zadovoljitev vseh okusov, fantje dneve preživljajo na smučišču, medtem ko se punce razvajajo v wellness centrih.

Za tiste, ki so jim zimski meseci predolgi in si želite več sončka, ne pozabite, da je morje čisto blizu in da nas samo majhen korak loči do prave morske klime. Novo leto na obali? Sprehajanje ob morju, plavanje v bazenih in lepotilni programi ali pa športno rekreativne dejavnosti? Zakaj pa ne! Novoletni morski utrip bo kot nalašč za začetek nove energije. Sicer pa je kriza priložnost za ugodnejša potovanja, saj lahko za svoj denar dobite več! Torej,  privoščite si letošnje novo leto!

ALI VEŠ …
- da se je včasih Novo leto praznovalo ob Veliki noči?
- da Novo leto praznujemo od 1622 leta po gregorijanskem koledarju, ko papeški koncil sprejme, da se novo leto začne na 1. januar  (prej 25. marec)?
- da so prestopna leta deljiva s 4, vendar z omejitvijo, da so od let z dvema ničlama na koncu prestopna le tista, ki so deljiva s 400? Prestopno je torej le vsako četrto stoletje! Prestopna so (bodo) leta 1600, 2000, 2400 ..., niso pa bila (ne bodo) prestopna leta 1700, 1800, 1900, 2100, 2200, 2300 ..., ki so po julijanskem koledarju prestopna.
- da obstaja v Sloveniji potovalna agencija za mlade, ki prepelje več kot 10.000 mladih za Novo leto?
- da se največ parov spozna in zaljubi prav na potovanjih?