Sicilija

1. dan
Vožnja izpred Gimnazije Kranj do Neaplja. Odkritje naše maturantske himne. Nastanitev v hotelu. Kratek sprehod v okolico. Žurka.

2. dan
Posvojitev potepuškega psa Rica v Pompejih. Prva skupinska slika z ravnateljem. Uhajanje pare iz Vezuva po metanju kamenčkov v krater. Ogled Neaplja iz maremobila (Maretov avtobus). Pavza za kosilo. Uspešen pobeg pravemu gostilniškemu pretepu.

Objavljeno
23. september 2009 19.01
maturantski izlet sicilija
Anja Vidmar
Anja Vidmar
1. dan
Vožnja izpred Gimnazije Kranj do Neaplja. Odkritje naše maturantske himne. Nastanitev v hotelu. Kratek sprehod v okolico. Žurka.

2. dan
Posvojitev potepuškega psa Rica v Pompejih. Prva skupinska slika z ravnateljem. Uhajanje pare iz Vezuva po metanju kamenčkov v krater.  Ogled Neaplja iz maremobila (Maretov avtobus). Pavza za kosilo. Uspešen pobeg pravemu gostilniškemu pretepu. Dvourna zamuda trajekta, zato žurka že pred trajektom. Žur na palubi dolgo v noč/jutro.

3. dan
Pripeka ob 9h zjutraj v Palermu. Zajtrk na parkirišču. Prvo kopanje na peščeni plaži. Do Agrigenta na ogled Herculesovega, Junoninega in Concordinega templja. Razgledna točka v Enni s foto sessionom v zahajajočem soncu. Hotel s fensi postrežbo. Razočaranje ob odkritju zaprtega diskača. Prijateljevanje s sinom šefa hotela in (končno) mrzlim laškim.

4. dan
Že zgodaj v Siracuse. Piramidasta cerkev. Lepe zgodbice v arheološkem parku Neapoli z grškim teatrom in rimskim amfiteatrom ter pri »čarobnem« izviru, nato realen prikaz izdelovanja papirusa. Pisanje kartic v stilu: Sicilija je kurba (imeli so jo Rimljani, Normani, Grki in Arabci, pa je še zmeraj lepa). Eden boljših poolpartyjev. Prihod H razreda. Ob polnoči pihanje svečk (še eden je podlegel osemnajstici). Disco.

5. dan
Fascinantna topla para in tla, jeepbus ter snemanje goluma (z grdim padcem) na vrhu Etne. Prva Italijanka z zadovoljivim znanjem angleščine (po 4 dneh!). Kopanje na plaži in širokogrudnost naše razredničarke. Taormino z običajno izbiro cerkve za mafijske poroke. Žurka v hotelskem discu z C, E in H razredom.

6. dan
Znova Palermo, tokrat z ogledom. Morbidne katakombe z zlatim dekletcem in na tisoče posušenimi ter oblečenimi ljudmi. Vročina. Tržnica s starim zobozdravniškim priborom, svastikami in kupom umazanije, menda zelo priljubljena. Hladna notranjost katedrale. Nenavadno točen trajekt. Žurka in petje do pregona. Neuspešno čakanje sončnega vzhoda.

7. dan
Zgodnje izkrcanje ob 8h v Neaplju. Malce religiozen zadnji ogled samostana v Montecassino. Naravnost do domačega Kranja in tople posteljice.