Parlament Dijaške organizacije Slovenije izvolil novo vodstvo

Na 1. redni seji Parlamenta Dijaške organizacije Slovenije (DOS) so dijaški poslanci izvolili novega Predsednika in člane Predsedstva DOS. Novi Predsednik je postal sedemnajstletni Aleksandar Spremo, dijak Gimnazije Antonio Sema Piran.
Na seji Parlamenta je dosedanji predsednik Andrej Čuš podal poročilo o vseh aktivnostih in dosežkih DOS v šolskem letu 2008/2009. Sledile so izčrpne predstavitve štirih kandidatov za novega Predsednika DOS ter vprašanja dijaških poslancev.

Objavljeno
23. september 2009 17.38
Aleksandar Spremo - Predsednik DOS
Na 1. redni seji Parlamenta Dijaške organizacije Slovenije (DOS) so dijaški poslanci izvolili novega Predsednika in člane Predsedstva DOS. Novi Predsednik je postal sedemnajstletni Aleksandar Spremo, dijak Gimnazije Antonio Sema Piran.
Na seji Parlamenta je dosedanji predsednik Andrej Čuš podal poročilo o vseh aktivnostih in dosežkih DOS v šolskem letu 2008/2009. Sledile so izčrpne predstavitve štirih kandidatov za novega Predsednika DOS ter vprašanja dijaških poslancev. Po predstavitvah so dijaki kandidatom postavljali vprašanja, ki so se navezovala na težave, s katerimi se soočajo, kot na primer: kako namerava novi predsednik DOS izboljšati regionalno delovanje in povezovanje organizacije ter kako uskladiti vozne rede avtobusov z urniki v določenih srednjih šolah, kjer dijaki čakajo na prevoz tudi do štiri ure. Seveda so dijaki postavili tudi vprašanje, kako bo novo vodstvo zagotovilo subvencioniranje dijaške prehrane v celoti. Vsi kandidati so izkazali visoko poznavanje dijaških vsebin, dijaki pa so že v prvem krogu izvolili Aleksandra Sprema za novega Predsednika DOS.
Aleksandar Spremo, dijak 4. letnika Gimnazije Antonio Sema Piran je v svojem programu izpostavil spremembe, ki bodo omogočale učinkovitejše delovanje Sveta DOS, napovedal je aktivnejše mednarodno sodelovanje, večanje prepoznavnosti DOS med dijaki, njihovo boljše informiranje ter sodelovanje z nacionalnimi institucijami: ministrstvi, varuhinjo človekovih pravic ter drugimi nevladnimi organizacijami, ki so pomembne za dijake.
Ob izvolitvi je novi predsednik DOS Aleksandar Spremo dejal: »Potrudil se bom, da bom svoj program in svoje obljube v celoti uresničil in s tem pripomogel k izboljšanju dijaškega življenja.«

Za člane Predsedstva DOS so bili izvoljeni:
Jerneja Črepinšek
3. letnik
Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto

Alen Dangubič
3. letnik
Gimnazija Ptuj

Aleš Kurnik

3. letnik
Srednja šola za gostinstvo in turizem Slovenske Konjice

Nina Markovič
4. letnik
Gimnazija Koper

Urška Požlep

2. letnik
Gimnazija Celje – Center

Eva Semič
4. letnik
Gimnazija Poljane

www.dijaska.org