Metal žurka z Zlonamernim stvorom

Gala Hala je že kar redna gostiteljica raznih death metal dogodkov, saj so v njej v bližnji preteklosti igrali Hate Eternal, Suffocation, Vader, Cryptopsy, The Black Dahlia Murder, … Tokrat pa so na vrsto prišli ameriški Malevolent Creation skupaj s švedskimi Vomitory in italijanskimi The Modern Age Slavery. Škoda le, ker Gala Hala ni bila čisto polna, a o je publika vseeno s svojim navdušenjem in energijo zapolnila do stropa. Veselim se že kakega podobnega death metal dogodka v prihodnosti!

Objavljeno
20. oktober 2009 22.19
Malevolent Creation
D. G.
D. G.
Gala Hala je že kar redna gostiteljica raznih death metal dogodkov, saj so v njej v bližnji preteklosti igrali Hate Eternal, Suffocation, Vader, Cryptopsy, The Black Dahlia Murder, … Tokrat pa so na vrsto prišli ameriški Malevolent Creation skupaj s švedskimi Vomitory in italijanskimi The Modern Age Slavery.
Ob najavljenem času se je nabralo že kar nekaj ljudi in le s kančkom zamude so pričeli svoj repertoar The Modern Age Slavery. Kljub temu, da imam vedno subjektivne pomisleke o italijanskih metal skupinah, moram priznati, da Italija premore nekaj smisla za death metal in The Modern Age Slavery niso bili izjema. Udaren death metal, glasbeno dovršen, edino pevec mi nekako ni bil po godu, ampak to so verjetno spet subjektivne finese. Ob naslednji priložnosti jih grem spet pogledat, saj bi jim morda dal še boljšo oceno, ampak kaj ko sem nevzdržno čakal naslednjo skupino, Vomitory! In nisem je čakal zaman, Vomitory so pokazali vse, kar sem pričakoval od njih. Neizprosen old school death metal se je valil iz zvočnikov Gala Hale, občinstvo je bilo instantno in konstantno v moshpitu. Fenomenalno! Zagotovo bi jih lahko uvrstil med najboljših pet death metal skupin, ki sem jih videl v življenju. Za njimi so na oder prišli zvezde večera, Malevolent Creation, ki so bili po pričakovanjih odlični, a vseeno mislim, da jih je tokrat predskupina zasenčila. Vsekakor super nastop, na katerem so zakrulili vse svoje klasike, prav tako pa tudi skladbe z novega albuma. Škoda le, ker Gala Hala ni bila čisto polna, a o je publika vseeno s svojim navdušenjem in energijo zapolnila do stropa. Veselim se že kakega podobnega death metal dogodka v prihodnosti!