Umek? Hell Yeah!

Uroš Umek aka DJ UMEK aka UMEK je glasbenik, DJ, remikser in producent, za katerim je petnajst let ustvarjanja na glasbenem področju. V svoji karieri je izdal okoli 150 single plošč oziroma več kot 600 (!) pesmi, sodeloval s svetovnimi zvezdami kot so Depeche Mode, Tiesto, Laibach, Carl Cox in mnogimi drugimi, ter večkrat prepotoval svet, saj vsak vikend predstavlja svojo vizijo inovativne elektronske glasbe v katerem od popularnih klubov ali na festivalu pred več-desettisočglavo množico.

Objavljeno
23. september 2009 20.37
umek hell yeah
P. R.
P. R.
Uroš Umek aka DJ UMEK aka UMEK je glasbenik, DJ, remikser in producent, za katerim je petnajst let ustvarjanja na glasbenem področju. V svoji karieri je izdal okoli 150 single plošč oziroma več kot 600 (!) pesmi, sodeloval s svetovnimi zvezdami kot so Depeche Mode, Tiesto, Laibach, Carl Cox in mnogimi drugimi, ter večkrat prepotoval svet, saj vsak vikend predstavlja svojo vizijo inovativne elektronske glasbe v katerem od popularnih klubov ali na festivalu pred več-desettisočglavo množico. Zato ga po pravici imenujejo tudi tehno ikona, originalni ambasador elektronske glasbe, in ne nazadnje ‘Fotr’…
UMEK je že vrsto let del svetovne DJ elite, kar potrjuje njegova vsakoletna uvrstitev med prvih 30 najpopularnejših DJ-ev na svetu na lestvici Top 100 vodilne svetovne revije DJ Mag. Na tej izjemno vplivni lestvici Umeku uspeva pustiti za seboj vrsto superzvezdniških DJ-ev. Njegovo izjemno popularnost je lani le še potrdila pogodba z eno od treh največjih DJ agencij na svetu – Bullitt Bookings, katere lastniki so Deep Dish.
Zdaj je končno pred nami njegov najnovejši projekt, na katerega je marsikdo nestrpno čakal – novi miks album. Nedvomno gre za mojstrovino, saj se Uroš vedno drži zelo visokih standardov, in ‘izdelka’ raje ne objavi, če ni z njim 110% zadovoljen.
CD je dokument trenutnega stanja v tehnu in hkrati priča o Umekovih legendarnih tehničnih spretnostih, ki jih je pilil v letih ‘drgnjenja’ analognih gramofonov… Poleg tega ta miks dokazuje njegov prefinjen okus in izostreno uho za muziko, ki ‘deluje’. Skratka, Umek tu spet dokazuje, da zna ločiti zrno od plev, in za ta set je premišljeno izbral 24 najboljših klubskih skladb tega trenutka. Seveda je miks prežet z dobro dozo njegove magije, saj v nobenem trenutku ne boste slišali samo ene same skladbe, ampak se ‘vrtijo’ vsaj tri naenkrat…da o efektih niti ne govorimo.
Miks, ki bo zelo verjetno postal referenčen.