Dream Theater

Poleg statusa vrhunske skupine, ki z vsakim novim albumom popolnoma navduši in osupne svoje oboževalce po celem planetu, Dream Theater slovijo tudi po svojih nastopih v živo. Koncertne set liste na njihovih nastopih se nenehno spreminjajo. Dinamičnost in nenehna presenečenja, ki jih že več kot dve desetletji in pol skupina pripravlja na vsakem nastopu v živo, vedno znova prepričajo in potrjujejo njihov status skupine z najboljšim nastopom v živo.

Objavljeno
28. september 2009 23.31
Unexpect
Leta 1992 so se Dream Theater s ploščo Images And Words prvič zares prebili v mainstream medije, videospot za pesem Pull Me Under je kraljeval MTV lestvicam in še danes uživa visok status na televizijskih postajah, predvsem VH1 spot redno predvaja še danes. Images And Words, Awake, Falling Into Infinity, Metropolis Pt.2: Scenes from a Memory, Six Degrees of Inner Turbulence, Train Of Thought in Octavarium, same Dream Theater mojstrovine, ki so skupino za vedno zasidrale v srca mnogih oboževalcev skupine po celem svetu. Leta 1991 se je skupini pridružil pevec James LaBrie, 1999 pa še klaviaturist Jordan Rudess in od tedaj se zasedba Dream Theater ne spreminja, našli so popolnost, k kateri ti študirani glasbeniki stremijo od samega začetka glasbenega ustvarjanja.
Poleg statusa vrhunske skupine, ki z vsakim novim albumom popolnoma navduši in osupne svoje oboževalce po celem planetu, Dream Theater slovijo tudi po svojih nastopih v živo.
Koncertne set liste na njihovih nastopih se nenehno spreminjajo. Dinamičnost in nenehna presenečenja, ki jih že več kot dve desetletji in pol skupina pripravlja na vsakem nastopu v živo, vedno znova prepričajo in potrjujejo njihov status skupine z najboljšim nastopom v živo.

"Trenutno se Dream Theater nahajamo v fantastični dobi našega ustvarjanja, saj imamo popolno svobodo, k ogre za našo kreativnost in nove albume,’ pripoveduje Mike Portnoy, bobnar zasedbe. ‘Danes lahko izdamo album točno tak, kakršnega smo si zamislili in se istočasno zavedamo, da imamo pri tem popolno podporo naše založbe (Roadrunner Records) in naših fenov. Nove albume izdajamo praktično izdajamo zase, in seveda za naše fene, brez dodatnih skrbi kaj si bodo o albumu mislili vsi ostali. Da smo dosegli to stopnjo je res trajalo 24 let, vendar je danes ta občutek zares neverjeten. Zelo smo zadovoljni."

Njihov novi album Black Clouds & Silver Linings je v posebni ediciji sestavljen iz treh ploščkov in je nekakšna mešanica Dream Theater zvoka iz različnih obdobij njihovega delovanja. Posamezni plošček sestavlja manjše število epsko dolgih in tehnično dovršenih skladb.
Z Dream Theater na turneji igrajo še Opeth, Bigelf in Unexpect.