Gumitwist 2.1 w/ Abe Duque

Abe Duque črpa navdih iz različnih žanrov; v njegovi glasbi lahko čutimo vplive ambientalnega minimalizma, acida, housa in latin jazza, ki jih povezuje hipnotični ritem klubskega techna, njegova kilometrina pa zagotavlja nepozabno doživetje v temačnem zavetju diskoteke. Vljudno vabljeni na preverbo in otvoritev nove preznojene sezone poskakovanja čez napeto elastiko v vašem in našem najljubšem Klubu K4.

Objavljeno
23. september 2009 21.38
Abe Duque
Poletja bo kmalu konec in Gumitwist se ob spremstvu Synaptic ekipe se vrača, ter napoveduje otvoritev sezone v stilu, kot se šika; na plesišče Kluba K4 prihaja s svojo vizijo plesno-klubskega zvoka nihče drug kot newyorški princ teme Abe Duque!
Carlos Abraham Duque Alcivar, rojen v Ekvadorju, se je v Veliko Jabolko preselil, ko mu je bilo le dve leti. V osemdesetih je odkril vinil, DJ-anje in elektronsko glasbo ter spoznal Gena LaFossea in Victorja Calderona, takrat delujoča kot techno skupina Program 2. Abe se jima je sčasoma pridružil kot klaviaturist, kar označuje njegov prvi stik z delovanjem v svetu glasbe.
Po službovanju v mornarici je ustanovil svojo prvo založbo, Tension in že naslednje leto še eno, imenovano Rancho Relaxo Records, hkrati pa je pričel snemati glasbo za münchensko založbo Disko-B pod imenom Kirlian.
Po krajšem premoru in finančnih težavah se je leta 2000 vrnil na sceno s svojo novo založbo, poimenovano preprosto Abe Duque Records, ki je na začetku izdajala le enostranske plošče brez podatkov in s črno nalepko. Glasba na njih je pritegnila dovolj zanimanja, da se je znašla v chartih Svena Vatha in tako je sčasoma k Abeu pristopil DJ Hell, ki mu je ponovno odprl vrata v najvišje plesno-elektronske kroge. Abe je izdajal na mnogih založbah, kot so Sonic Groove, Tension, Disko B, Mille Plateaux, Warner Bros, Oval, V2, Mainframe, Universal & Rapture pod množico vzdevkov, kot so Kirlian, Super Secret Symphony, New York Trance King, Monkey Spank, Facil. Sodeloval je z umetniki, kot so Richard Dorfmeister, Jimi Tenor, John Selway, Patrick Pulsinger, produciral pa je tudi albume "NY Muscle" in "Poetry" za DJ Hella ter Blakea Baxterja. Vse to ga je pripeljalo do nastopov na največjih svetovnih prizoriščih, od Sonarja v Barceloni in Love Paradea v Berlinu do klubov, kot so Tresor, Rex Club, Ultraschall, Lolita in seveda newyorškega Limelighta, kjer je imel tudi stoječo rezidenco.
Njegov klubski zvok črpa navdih iz različnih žanrov; v njegovi glasbi lahko čutimo vplive ambientalnega minimalizma, acida, housa in latin jazza, ki jih povezuje hipnotični ritem klubskega techna, njegova kilometrina pa zagotavlja nepozabno doživetje v temačnem zavetju diskoteke. Vljudno vabljeni na preverbo in otvoritev nove preznojene sezone poskakovanja čez napeto elastiko v vašem in našem najljubšem Klubu K4.
Revolucionarno!