Okultno magični Absu

V Slovenijo, točneje v Ljubljano, se prvič po dvanajstih letih vračajo ameriški prvaki okultnega magičnega metala, Absu iz Teksasa! Legendarna zasedba je nastala daleč v letu 1990 in po podpisu s francosko Osmose založbo nanizala 4 albume visoko kvalitetnega in tehničnega metala, ki se prepleta nekje med ameriškim speed metalom v slogu zgodnjih Slayer in jeznim ter hitrim black metalom, začinjenim s progresivnimi vložki, značilnimi za rock iz 70-ih.

Objavljeno
20. oktober 2009 23.43
Zoroaster
V Slovenijo, točneje v Ljubljano, se prvič po dvanajstih letih vračajo ameriški prvaki okultnega magičnega metala, Absu iz Teksasa! Legendarna zasedba je nastala daleč v letu 1990 in po podpisu s francosko Osmose založbo nanizala 4 albume visoko kvalitetnega in tehničnega metala, ki se prepleta nekje med ameriškim speed metalom v slogu zgodnjih Slayer in jeznim ter hitrim black metalom, začinjenim s progresivnimi vložki, značilnimi za rock iz 70-ih. Rezultat vsega tega je popolnoma izviren slog, ki ga premorejo le Absu. Kot da vse to ni dovolj, za še večjo unikatnost skupine poskrbi vodja Proscriptor, ki ima, poleg tega, da je eden izmed najboljših bobnarjev v metalu nasploh, vlogo vokalista. Obe vlogi istočasno opravlja tudi v živo, kjer se Absu še enkrat izkažejo za prvake v svojem poslu. Naj omenimo, da je to sploh prva turneja oziroma kakršnokoli pojavljanje skupine v živo po osmih letih! Gre torej za enkratno izkušnjo, ki je ne gre zamuditi.
Skupino bojo na turneji spremljali tudi norveški Pantheon I. Gre za nekoliko drugačno black metal skupino, ki se od drugih razlikuje že potem, da v svoji glasbi poleg standardnih inštrumentov uporabljajo tudi čelo. V Ljubljano bodo iz Avstralije prileteli tudi Razor Of Occam, ki prisegajo na temačnejši thrash metal in ameriški sludge metalci Zoroaster.