Publicist

Publicist je solo bobnarski in elektronski projekt, ki se predvsem fokusira na lepoto in poliritmičnost bobnarskih udarcev, ki se v kombinaciji z elektronsko glasbo ter sintetiziranimi vokali spajajo nadvse plesni funk in kozmični disco / electro. V svoji glasbi združuje vse reference, zaradi katerih so bili Trans Am pravzaprav žanr zase - disco, funk, punk, elektronika, retro sintesajzerji, vokoder vokali in energični ritmi.

Objavljeno
06. oktober 2009 14.46
Sebastian Thomson
PUBLICIST je projekt Sebastiana Thomsona, odličnega bobnarja že skorajda kultne washingtonske zasedbe TRANS AM, ki prisega na staro dobro čvrsto igro basa, bobnov ter elektro zamaknjenosti. Nazadnje je skupina z očitnim eklekticizmom in mnogimi žanrskimi vplivi domačo publiko v klubu Channel Zero navdušila pred dvema letoma, ko je predstavljala svoj zadnji album »Sex Change«. Del njene nabritosti in turbo pogona, ki smo ga bili deležni na koncertu, pa vsekakor velja pripisati tudi njenemu eksplozivnemu bobnarju, ki se je medtem, ko so se ostali člani Trans Am razselili po svetu, nastanil v Londonu, kjer enako uspešno nadaljuje s poslanstvom, v katerem je bil njegov matični bend najboljši.
Publicist je solo bobnarski in elektronski projekt, ki se predvsem fokusira na lepoto in poliritmičnost bobnarskih udarcev, ki se v kombinaciji z elektronsko glasbo ter sintetiziranimi vokali spajajo nadvse plesni funk in kozmični disco / electro. V svoji glasbi združuje vse reference, zaradi katerih so bili Trans Am pravzaprav žanr zase - disco, funk, punk, elektronika, retro sintesajzerji, vokoder vokali in energični ritmi. Na prvi izdali projekta »Momma / Stone Age 12” sodeluje tudi Ian Ian F Svenonius, nekdanji pevec skupin Nation of Ulysses in The Make Up, ki s Sebastianom igra tudi v skupini WEIRD WAR.
Sebastian Thompson – bobni, vokal, programiranje
http://www.myspace.com/thenameispublicist

Po plesnem koncertu bo za celonočno vročico z izborom electra, funka in »oldschool« hip hopa skrbel hrvaški DJ XED (Crobot Crew), med katerim ne bo umanjkalo nepozabnih hitov izvajalcev stare in nove šole, kot so Afrika Bambaataa, Neucleus, Egyptian Lover, Man Parrish, Twilight 22 ...