Rapetek extra: Delinquent Habits + Knackeboul

Promocija nove plošče "The Common man"! Za ljubitelje zabavnega, poskočnega, funky hiphopa, ki radi nazdravijo s Tequilo!
Extra edicijo nadaljevanja proslave 50. Rapetka bo obeležila ena najvidnejših mehiško-ameriških hiphop atrakcij sredine devetdesetih – zasedba Delinquent Habits.

Objavljeno
20. oktober 2009 23.25
Delinquent Habits
Promocija nove plošče "The Common man"! Za ljubitelje zabavnega, poskočnega, funky hiphopa, ki radi nazdravijo s Tequilo!
Extra edicijo nadaljevanja proslave 50. Rapetka bo obeležila ena najvidnejših mehiško-ameriških hiphop atrakcij sredine devetdesetih – zasedba Delinquent Habits. Delinquent Habits so pod patronatom prijateljskega benda Cypress Hill oz. njenega člana Sen Doga na sceno resneje prodrli sredi devetdesetih, ko so najprej na svojo stran pridobili kalifornijsko latino rap populacijo, nato pa z megahitom »Tres Delinquentes«, ki so ga na zemeljski obli prodali v približno milijon izvodih, postali še globalni hit. Več kot milijon prodanih istoimenskih prvencev »Delinquent Habits« je fante ob rob Cypress Hillom potegnil v prvo vrsto zahodnoobalnih funky-latino raperjev. S prvega albuma je nato sledil še singl »Lower Eastside«, leta 1998 pa so fantje izdali svojo najboljšo ploščo imenovano »Here Comes the Horns«, na kateri se je znašla tudi istoimenska kompozicija ter čezobalno sodelovanje s pokojnim latino raperjem Big Punom. Konec prejšnjega stoletja so dočakali s ploščo »Merry Go Around«, leta 2003 pa so posneli album »Freedom Band«, po katerem so se začeli odnosi znotraj zasedbe krhati. Najprej je zasedbo zapustil raper Kemo, kasneje pa še DJ O.G. Style, a se je preostali član Ives odločil nadaljevati z delom, plod čigar je tudi sveži album, ustvarjen s pomočjo Sick Jackna iz Psycho Realm, »Common Man«, ki ga poleg starih uspešnic Delinquent Habits kanijo predstaviti v Ljubljani.
Delinquent Habits so starošolski bend zlate zahodnoobalne raperske šole. Njihovi poskusi, da vedno ustvarijo nekaj novega, so vidni iz njihovega konstantnega razvoja, v katerem pa ohranjajo svoje osnovne nastavke. Vznemirljivi beati, vroči ritmi ter zapomljiva besedila in udarni refreni so osnova njihovega delovanja, vedno zastavljenega s premislekom, kako bo stvar izpadla na odru. Veljajo za odlične in zabavne odrske izvajalce, ki svoj funky hiphop mešajo z zvoki mariačija, latinskoameriškimi trobili ter mešanico angleškega in španskega jezika, poimenovanega »Spanglish«. Dokaz, da gre za izkušene odrske mačke, so razprodane turneje po ZDA, Aziji in Evropi, kjer so si odre delili s Cypress Hilli, Beckom, Korni, Fugeesi in drugimi. Skladbe Habitsov so svojo mesto dobivale v najrazličnejših filmih in igricah, v reklami za Nike pa ste lahko slišali tudi njihovo uspešnico »Return of the Tres«. Uradni predvoznik njihove evropske turneje je švicarski beatboxer in raper Knackeboul, med drugim tudi predvoznik nekaj evropskih koncertov raperske legende Nasa.