The Shaky Hands

Rock kvartet THE SHAKY HANDS v letošnjem letu vstopa v novo poglavje svojega delovanja. Skupina, ki je nastala leta 2003 v Portlandu, Oregon, je že na začetku glasbene poti svoje poslušalce navduševala z razpoznavnim ekspolozivnim zvokom ter odmevnimi živimi nastopi, s katerimi še vedno predstavlja zvok enega bolj glasbeno kreativnih ameriških mest. Zanje velja, da so svojvrstna rock skupina, ki publiko na svojih koncertih zlahka dvigne na noge, pa čeprav še nikoli ni slišala zanjo.

Objavljeno
21. oktober 2009 18.21
The Shaky Hands
Rock kvartet THE SHAKY HANDS v letošnjem letu vstopa v novo poglavje svojega delovanja. Skupina, ki je nastala leta 2003 v Portlandu, Oregon, je že na začetku glasbene poti svoje poslušalce navduševala z razpoznavnim ekspolozivnim zvokom ter odmevnimi živimi nastopi, s katerimi še vedno predstavlja zvok enega bolj glasbeno kreativnih ameriških mest. Zanje velja, da so svojvrstna rock skupina, ki publiko na svojih koncertih zlahka dvigne na noge, pa čeprav še nikoli ni slišala zanjo. Ker pa dober glas seže v deveto vas, je po objavljenem istoimenskem prvencu, ki je v Ameriki izšel pri manjši lokalni založbi Holocene leta 2007, v Evropi pa pri angleški založbi Memphis Industries, leto kasneje našla perspektivno domovanje pri znani seattelski založbi Kill Rock Stars, pri kateri je v izšel drugi album »Lunlight«. Z letošnjim albumom »Let It Die«, ki je pravzaprav druga zaporedna izdaja skupine za omenjeno založbo, so člani v dokaj kratkem času naredili občuten korak naprej in tako postregli z brezčasno klasičnim rock'n'roll zvokom, ki so mu nadeli rahlo indie rock okrasje. Glasba The Shaky Hands je zmes zvoka 60-ih let v stilu britanske invazije skupin kot so The Kinks, The Who in The Zombies ter ameriškega folk rocka s pridihom Neila Younga.
Oboroženi s čvrsto postavo ter najboljšo glasbo, ki jo je bend do danes ustvaril ter po uspešni zimski ameriški turneji z Meat Puppets in The Thermals, bodo živahni The Shaky Hands v klub Channel Zero svojo energijo z zadnjega ploščka prenesli v torek, 10. novembra ob 21.uri.