Yellow Cap

Yellow Cap so enajstčlanska ska-reggae zasedba, ki prihaja iz Görlitza v Nemčiji. Njihov zaščitni znak so nastopi v živo, kjer spretno združujejo kvalitetno glasbo in pozitivno energijo v edinstveno mešanico, ki ji dodajo še ščepec funka, latina, jazza ter rocka.  Začetki Yellow Cap segajo v leto 1998, ko so začeli kot 12-članska zasedba. Po pol leta delovanja so si na tekmovanju bendov priborili teden v studiu in prišli do svojih prvih posnetkov.

Objavljeno
23. september 2009 21.44
Yellow Cap
Yellow Cap so enajstčlanska ska-reggae zasedba, ki prihaja iz Görlitza v Nemčiji. Njihov zaščitni znak so nastopi v živo, kjer spretno združujejo kvalitetno glasbo in pozitivno energijo v edinstveno mešanico, ki ji dodajo še ščepec funka, latina, jazza ter rocka.
Začetki Yellow Cap segajo v leto 1998, ko so začeli kot 12-članska zasedba. Po pol leta delovanja so si na tekmovanju bendov priborili teden v studiu in prišli do svojih prvih posnetkov. Pot jih je najprej nesla na nemške, češke in poljske odre. Na vidiku je bila njihova prva plošča Doesn't Matter, ki jim je odprla še več vrat. Tako so si lahko odre delili z največjimi imeni iz tovrstnega glasbenega sveta: Laurelom Aitkenom, Desmondom Dekkerjem, The Busters, Bad Manners, The Slackers, Rude And Visser aka Mr. Review, Court Jester's Crew in mnogimi drugimi. V letu 2007 so svojo zadnjo ploščo Up To Explode pospremili z evropsko turnejo, naslednje leto pa pripravili in izvajali glasbo za muzikal Radio Babylon.
http://www.myspace.com/yellowcapska