ZZ Top

V petek, 16. oktobra bo v ljubljanski Hali Tivoli ob 20.00 nastopila teksaška boogie rock skupina, po nekaterih najboljša hard rock skupina vseh časov, ZZ Top! Skupina, ki ima za sabo že štiri desetletja ustvarjanja in nastopov, se bo predstavila slovenski publiki. ZZ TOP so ameriški rock trio, ki že štiri desetletja dokazuje, da je rock'n'roll večen! Že od leta 1969 so si Billy Gibbons, Dusty Hill in Frank Beard z udarnimi riffi, možatimi besedili in značilnim »bajkerskim« videzom ter obveznimi sončnimi očali pridobili status rock ikon.

Objavljeno
23. september 2009 21.23
ZZ Top
V petek, 16. oktobra bo v ljubljanski Hali Tivoli ob 20.00 nastopila teksaška boogie rock skupina, po nekaterih najboljša hard rock skupina vseh časov, ZZ Top! Skupina, ki ima za sabo že štiri desetletja ustvarjanja in nastopov, se bo predstavila slovenski publiki. ZZ TOP so ameriški rock trio, ki že štiri desetletja dokazuje, da je rock'n'roll večen! Že od leta 1969 so si Billy Gibbons, Dusty Hill in Frank Beard z udarnimi riffi, možatimi besedili in značilnim »bajkerskim« videzom ter obveznimi sončnimi očali pridobili status rock ikon. Sam Keith Richards iz skupine Rolling Stones jih je leta 2004 pospremil v Rock and Roll Hall of Fame.
ZZ Top so vrh komercialnega uspeha doživljali med leti 1970 in 1980, saj so takrat igrali nam najljubše hite, ki so se kaj kmalu prelevili v rock klasike. Le spomnimo se skladb »I'm Bad, I'm Nationwide« in južnjaško himno »Cheap sunglases« z albuma “Deguelo”. Kot teksaški tornado, ki ga nihče ni pričakoval, so leta 1983 udarili s ploščo “Eliminator”. Zvoki umazanega bluesa, združenega z elementi elektronike, so kreirali mega uspešnice kot sta »Legs, Sharp Dressed Man« in »Gimme All Your Lovin’«. Leta 2007 jim je VH1 poklonil prestižno nagrado Rock Honors. Po kar dvajsetih izdanih albumih, štirinajst studijskih (zadnji “Mescalero” je izšel leta 2003, zatem pa še dva »best off«), ZZ Top še vedno suvereno in energično igrajo na koncertih po vsem svetu! Trenutno so na turneji z legendarnimi Aerosmith, ki jo bodo iz predanosti svojim fenom, kljub poškodbi vokalista Stevena Tylerja, odigrali do konca! Potem se  bodo posvetili snemanju skladb za novi album s slovitim producentom Rickom Rubinom, ki jim bo pomagal osvojiti njihov znameniti “La Grange” zvok iz zlatega obdobja sedemdesetih in osemdesetih let. Če si želite pravega rock 'n' roll šova brez zadržkov in brez načičkanosti, so ZZ Top pravi bend za vas!