Čez vikend pokupili 10 milijonov najnovejših iphonov

Apple presegel lanskoletni rekord prodaje novih iphonov 6.

Objavljeno
22. september 2014 18.37
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Washington - Apple je minuli konec tedna prodal več kot 10 milijonov najnovejših iphonov, s čimer je lanskoletni rekord presegel za dober milijon naprav, so sporočili iz ameriškega podjetja. Kupce naj bi še posebej navdušila nova različica Iphone 6 Plus z večjim zaslonom, piše STA.

»Nova Iphone 6 in Iphone 6 Plus sta presegla naša pričakovanja,« je v sporočilu za javnost zapisal Applov glavni izvršni direktor Tim Cook. Ob tem je dodal, da bi jih lahko prodali še več, če bi imeli dovolj zalog. »Trudimo se, da naročila izvedemo čim hitreje,« je zapisal.

Novi pametni telefoni so na police v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Hongkongu, Portoriku in Singapurju prišli prejšnji petek, začetek prodaje pa so kot običajno spremljale dolge vrste navdušencev in preprodajalcev, piše francoska tiskovna agencija AFP.

S 26. septembrom pa jih bodo začeli prodajati še v 22 drugih državah, med drugim v Avstriji, Italiji, Rusiji, Španiji in Turčiji.

Datum prodaje v Sloveniji zaenkrat še ni znan - lani so mobilniki Iphone 5S v Slovenijo prišli dober mesec po začetku prodaje v prvi skupini držav.