Delo in Planica v navidezni resničnosti

S 360-stopinjsko kamero smo posneli skok z Bloudkove velikanke, posnetek najdete na naslovu 360.delo.si.

Objavljeno
14. marec 2016 20.59
Delo 360
C. R.
C. R.

Ljubljana - Delo kot prva medijska hiša v Sloveniji vstopa v svet navidezne resničnosti s svojimi VR-očali in spletno aplikacijo za ogled 360-stopinjske prostorske fotografije in videoposnetkov.

S 360-stopinjsko kamero smo posneli skok z Bloudkove velikanke, konec tedna pa bo na voljo tudi posnetek poleta s planiške velikanke.

Posnetek, ki ga je za Delo posnel Rok Urbanc, najdete na spletnem naslovu 360.delo.si. Aplikacijo za ogled predstavljamo v testni beta verziji in jo bomo za še boljšo resničnostno izkušnjo postopoma nadgrajevali.

Prostorske fotografije delujejo na vseh spletnih brskalnikih in pametnih telefonih, prostorski videoposnetki pa so zaenkrat na voljo le v okolju Android.

Delo bo 50 izbrancem podelilo očala VR, s katerimi lahko še bolj podoživite polete v Planici. Osvojite jih lahko s sodelovanjem v nagradni igri na promo.delo.si/vr-ocala. Očala so narejena po principu Googlovega »cardboarda«, so najbolj enostavna možnost za navidezno resničnost. Vanje uporabnik vstavi svoj pametni telefon in na njem zažene ustrezno vsebino (pri planiškem skoku z izbiro ikone v obliki očal), ki je razdeljena na dve ločeni (polovični) sliki.

Skakalno doživetje z Rokom Urbancem na vašem Androidu z očali VR
Planiški skok z Rokom Urbancem

Ker so očala narejena tako, da vsako oko vidi samo eno od teh slik, nato možgani sestavijo enoto vseobsegajočo sliko, pri čemer se gledalec lahko z obračanjem glave premika v 360-stopinjskem pogledu.

Delova očala VR so slovenski produkt. Ob ponudbi številnih nizkocenovnih ponudnikih se je Delo po testiranju odločilo za kakovostnejši produkt. Očala je namreč oblikovalo in izdelalo slovensko start-up podjetje VIAR.