Iphone 6 v Sloveniji na voljo od srede dalje

Kupcem ga bosta prva ponudila Simobil in Tušmobil.

Objavljeno
29. september 2014 21.24
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Ljubljana - Najnovejši Applov pametni mobilni telefon Iphone 6 bo od srede naprej na voljo tudi uporabnikom na slovenskem trgu mobilne telefonije. To so danes sporočili iz tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja Tušmobil.

Po dostopnih podatkih naj bi ga v sredo ponudili tudi v drugem največjem slovenskem mobilnem operaterju Simobil, medtem ko v največjem operaterju Telekomu Slovenije kot uradnem prodajalcu iphonov v Sloveniji pravijo, da pogovori o prihodu novih iphonov še tečejo.

Ameriški Apple je prvi konec tedna po začetku prodaje novih mobilnikov prodal več kot 10 milijonov najnovejših iphonov, s čimer je lanskoletni rekord presegel za dober milijon naprav, so pred dnevi sporočili iz ameriškega podjetja. Kupce naj bi še posebej navdušila nova različica Iphone 6 Plus z večjim zaslonom.

Novi pametni telefoni so na police v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Hongkongu, Portoriku in Singapurju prišli 19. septembra, začetek prodaje pa so kot običajno spremljale dolge vrste navdušencev in preprodajalcev.

S 26. septembrom so jih začeli prodajati še v 22 drugih državah, med drugim v Avstriji, Italiji, Rusiji, Španiji in Turčiji.