Microsoft potrdil prevzem minecrafta

Za švedsko podjetje Mojang, ki razvija priljubljeno računalniško igro, je odštel dve milijardi evrov.

Objavljeno
15. september 2014 17.41
Matjaž Ropret, Infoteh
Matjaž Ropret, Infoteh

Microsoft je tudi uradno potrdil, da je za dve milijardi dolarjev in pol (1,93 milijarde evrov) prevzel švedsko igričarsko podjetje Mojang. To je znano predvsem po tem, da razvija priljubljeno igro minecraft, ki jo je ustvaril švedski programer Markus »Notch« Persson.

Ekipa Mojanga se bo pridružila Microsoftovemu oddelku Microsoft Studios, znotraj katerega nastajajo igre za konzole xbox, kot so halo, forza, fable in druge. Microsoft obljublja še več svetov za minecraft, več razvijalskih orodij in boljše povezovanje igralcev po vsem svetu.

Osnova minecrafta je gradnja objektov in sčasoma celotnih svetov, vsak igralec pa začne z osnovnimi gradniki, ki spominjajo na kocke lego. Najprej zgradi določene objekte, da se zaščiti pred nevarnostmi, nato pa se povezuje in bori z drugimi igralci.

Microsoft to igričarsko franšizo verjetno kupuje tudi zato, ker želi za svojo mobilno platformo windows phone zagotoviti čim več zanimivih in priljubljenih vsebin. V podjetju pa poudarjajo tudi odprtost platforme in živahno skupnost igralcev.