O odprtem internetu in sovražnem govoru

SloIGF 2017  V Ljubljani se bo 17. oktobra odvijal drugi Slovenski forum o upravljanju interneta.

Objavljeno
13. oktober 2017 19.19
Jernej Horvat
Jernej Horvat

Slovenski forum o upravljanju interneta deluje v okviru Združenih narodov oziroma Mednarodnega foruma o upravljanju interneta IGF. V torek 17. oktobra se bodo v hotelu Best Western Premium Hotel Slon srečali udeleženci iz gospodarstva, javne uprave, nevladnih organizacij in akademske skupnosti. Cilj srečanja je razprava o prihodnosti interneta skozi prizmo vpliva na družbo, zasebnost in spoštovanja človekovih pravic. Med udeleženci bo tudi častni pokrovitelj in predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.


Uradni program se prične ob osmi uri zjutraj. Nato si sledijo predavanja, ki bodo trajala do 16. ure. Izpostaviti velja predavanje z naslovom Med ekstremizmom in pravicami ter svoboščinami na internetu. Predavatelji se bodo dotaknili svobode govora na spletu in komentirali aktivnosti družbenih omrežij, ki z najrazličnejšimi ukrepi poizkušajo omejiti sovražni govor na svojih portalih. Pri tem se seveda velikokrat svoboda govora omejuje zato za kompleksno problematiko ni enostavnih rešitev. Tekom razprave se bodo izpostavila vprašanja o mejah svobode govora, kako zajeziti ekstremistične izjave na spletu in kako ob tem ohraniti svobodno izražanje posameznikov.


Udeležba na forumu je brezplačna, vendar je zaradi omejenega števila prostih mest, potrebna predhodna prijava. Vsi zainteresirani lahko svojo udeležbo potrdite na spletni strani www.sloigf.si. Aktivnosti Slovenskega foruma o upravljanju interneta lahko spremljate tudi na Twitterju pod @SloIGF.