V Sloveniji so od danes na voljo tudi pametni telefoni znamke Meizu

Kitajske "premijske" telefone je v svojo ponudbo vključil Tušmobil. Najprej model mx3, decembra prihaja še mx4.

Objavljeno
17. september 2014 16.26
Matjaž Ropret, Infoteh
Matjaž Ropret, Infoteh

Medtem, ko čakamo, da na slovenski trg mobilne telefonije vstopijo na globalni ravni vse bolj pomembni proizvajalci, kot so Asus, Lenovo, Xiaomi in ZTE, je Tušmobil danes začel prodajati pametne telefone kitajske znamke Meizu.

Prvi model v ponudbi je mx3, androidni telefon, ki vsaj po tehničnih lastnostih konkurira lanskim in letošnjim dražjim izdelkom uveljavljenih proizvajalcev, kot so Samsung galaxy s4 in s5, LG g2 in HTC one. Ima zaslon polne visoke razločljivosti z diagonalo 5,1 palca (12,95 cm), osemjedrni Samsungov procesor, pri katerem štiri hitrejša jedra delujejo pri  1,6 GHz, počasnejša pa pri 1,2 GHz ter 2 GB delovnega pomnilnika. Fotoaparat ima osem milijonov točk, prostor za podatke ni razširljiv, na voljo pa sta različici s 16 in 32 GB. Različica s 16 GB z vezavo stane od 250 do enega evra (brez dodatnih opcij, z njimi manj), brez vezave pa 300 evrov.

Operacijski sistem android je preoblečen z Meizujevim uporabniškim vmesnikom flyme 3.0. Prepoznavna lastnost telefonov tega proizvajalca je tipka domov v obliki krogca pod zaslonom. Telefon ne podpira omrežij LTE, vendar niti Tušmobil še ni zagnal omrežja četrte generacije, tako da za uporabnike tega operaterja to trenutno ni večja slabost.

V podjetju TCCM, ki v Sloveniji zastopa znamko Meizu, se nadejajo, da bodo njihovi izdelki prepričali zahtevne slovenske uporabnike z »vrhunskimi zmogljivostmi in odlično ceno«. Medtem ko je direktorica prodaje Meizu v Sloveniji Sanja Miljanić izpostavila, da slovenski kupci vedno bolj iščejo izdelke z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno.

Najnovejši paradni izdelek podjetja Meizu, telefon mx4, ki podpira tudi LTE, bo po zagotovilih zastopnika v Sloveniji na voljo decembra.