Za varen začetek

Drznost se dandanes ne izkazuje več za volanom, pravi drzneži se znajo dokazati z uspehi v šoli, v športu, v glasbi in še kje. Prav tako je zelo pomembno zavedanje, da alkohol in promet ne gresta skupaj in da imamo možnost izbire, le-ta pa nam lahko reši življenje, in kar je še pomembneje, s pravo izbiro ne ogrožamo drugih. V jesenskih dneh se v mestih poveča uporaba kolesa. Kolo je ob gneči na cestah, ob urejenih kolesarskih stezah in nasploh, super stvar. A poskrbimo za svojo varnost tudi, kadar smo na kolesu, upoštevajoč predpise in z uporabo čelade, ki si jo izberimo po svojem okusu.

Objavljeno
23. september 2009 18.41
čelada vozimo pametno
Ponavadi mladi z mešanimi občutki pričakamo mesec september. Po eni strani šola, obveznosti, zgodnje vstajanje in konec lagodnega ležanja na plažah, po drugi strani pa ponovno snidenje s šolskimi tovariši, začetek klubske sezone in ostalih aktivnosti, ki smo jih v vročih poletnih dneh na tak ali drugačen način zanemarjali.
Tako kot vse v življenju, ima tudi september več različnih odtenkov, ki se lahko ob pametnih odločitvah vsakega posameznika, združijo v čudovito mavrico. September je tudi mesec, ko se počasi poslavljajo topli dnevi in nastopa jesen in včasih je to zadosten razlog za brezskrbno posedanje v parkih in lovljenje zadnjih toplih sončnih žarkov.
A vse te pred-jesenske aktivnosti se kaj hitro lahko sprevržejo v nočne more. Povečan promet na cestah, jutranja utrujenost, kopica obveznosti in še cel kup ostalih faktorjev, so razlogi za povečano previdnost v cestnem prometu. Predpisi niso samo sebi namen, pač pa povečujejo našo varnost.
Drznost se dandanes ne izkazuje več za volanom, pravi drzneži se znajo dokazati z uspehi v šoli, v športu, v glasbi in še kje. Prav tako je zelo pomembno zavedanje, da alkohol in promet ne gresta skupaj in da imamo možnost izbire, le-ta pa nam lahko reši življenje, in kar je še pomembneje, s pravo izbiro ne ogrožamo drugih.
V jesenskih dneh se v mestih poveča uporaba kolesa. Kolo je ob gneči na cestah, ob urejenih kolesarskih stezah in nasploh, super stvar. A poskrbimo za svojo varnost tudi, kadar smo na kolesu, upoštevajoč predpise in z uporabo čelade, ki si jo izberimo po svojem okusu.
Mladi lahko in tudi moramo pokazati našo odgovornost, s tem pa lahko ogromno pripomoremo k bolj varnemu življenju in lepšemu spektru barv v naši mavrici.
Srečno na cesti in v novem šolskem letu.