»Če zadenem tole trojko, se poročiva!«

Ni prehudo in ni pretiravanje, če rečem, da igre z žogo naravnost sovražim.

Objavljeno
06. september 2013 10.30
Tjaša Kokalj
Tjaša Kokalj

Tako rekoč nemogoče me je prepričati, da grem igrat košarko ali nogomet. Žoge se namreč kar precej bojim in zelo sem nespretna, zato raje ostanem na varni razdalji in navijam ali pa preprosto sploh ne grem na igrišče, ker se bojim, da bi me v igro prisilili. Ta okrogla usnjena stvarca sicer moj strah očitno zelo dobro začuti in se nekako vedno prikotali do mene. Nesramnica. No, če je v igri ženitna ponudba, pa sem glavni heroj.

Kaj vse bi dekleta naredila za poroko? Jaz takrat, recimo, pozabim na svoj veliki strah pred žogo, zaradi katerega včasih dobesedno okamnim, in se pogumno ter precej suvereno spopadem z okroglo usnjenko. No, pa se kljub temu še nisem poročila, saj bi za kaj takega, po stavi sodeč, morala trojko tudi zadeti. In takrat je kot po čudežu ne. Tako kot so se očitno roke tresle Boštjanu Nachbarju na prvi tekmi letošnjega Eurobasketa pri izvajanju prostih metov, sem jaz falila tri zaporedne mete trojke. Poročen je že, tako da tovrstnega pritiska verjetno ni bilo, čeprav nikoli ne veš. Malce se hecam, to je bil je dokaz, da sem v sredo zvečer z enim očesom škilila na televizijo in spremljala končnico, zaradi katere bi lahko dobila še srčni infarkt. Še zdaj ne razumem, kako to, da se takrat, ko sem doma sama in imam popoln nadzor nad daljincem, vedno zgodi, da se moj večer konča z gledanjem kakšnega športa, zaradi katerega ponavadi fantu nergam, če lahko prestavi na drug kanal.

Sicer mi je pa všeč, ko vidim, da trenutno Slovenija diha z Eurobasketom. Tudi če bi po kakšnem čudežu spregledala vest, kako so naši igrali s Španci, sem s hitrim obiskom facebooka takoj z vsem seznanjena. Manj sem navdušena, ko pridem pozno zvečer domov in mi fant, ki je dve ure pred tem budno spremljal tekmo Slovenija : Španija, popolnoma resno pove, da je zdaj na sporedu še ponovitev. In on jo gleda. Pa to z navdušenjem, občudovanjem, ponosom v očeh. Okej, grem raje spat, mene basket ne bo nikoli toliko navdušil. Razen, če zadenem tisto trojko! :)

***

Tjaša Kokalj, manekenka, novinarka in voditeljica oddaje TOP4 s Tjašo Kokalj