Habsburžani: Čehi so bili blizu senzacije

Čehi si včerajšnjega poraza proti »favorizirani« Sloveniji ne jemljejo močno k srcu.

Objavljeno
05. september 2013 16.09
Košarka Slovenija Češka
Urban Červek, Dunaj
Urban Červek, Dunaj

Češki reprezentanci je včeraj v Celju zmanjkalo le malo sreče, pa bi našim košarkarjem na uvodni tekmi evropskega prvenstva pripravili hladen tuš. V čeških medijih so s svojimi igralci zadovoljni.

»Varovanci trenerja Pavla Budinskega so prikazali bojevito igro in domačim favoritom močno otežili pot do prve zmage. Na koncu so celo metali za zmago,« so zapisali v češkem časopisu Mladá Fronta Dnes, kjer navajajo besede selektorja Budinskega, da je z igro reprezentantov zadovoljen.

»Slovenci so se želeli izogniti drami in odločiti tekmo kar se da hitro, ampak jim Češka tega ni dovolila in je držala korak s favorizirano ekipo. Domačini so bili v prednosti zaradi dobrega sodelovanja med igralcem NBA Goranom Dragičem in centrom Gašperjem Vidmarjem, ampak so imeli težave v skoku. Čehi so naredili veliko napak, a jih je reševala dobra obramba,« so še zapisali pri Mladi Fronti Dnes.

V časopisu Lidové Noviny pišejo celo o skorajšnji senzaciji: K»ošarkarji so bili blizu senzaciji, a so proti Sloveniji na tesno izgubili,« so zapisali v naslovu članka. Navajajo tudi komentar Luboša Bartona, ki je v zadnjih sekundah tekme zapravil še zadnjo priložnost za Čehe, ko so mu sodniki prisodili korake. »Škoda, da smo izgubili, verjeli smo v zmago. Na koncu so nas pokopale lastne napake,« je za češko televizijo dobro razpoložen povedal Barton. »To moramo vzeti kot pozitivno lekcijo za naprej,« je še dodal.

Čehi si torej včerajšnjega poraza proti »favorizirani« Sloveniji ne jemljejo močno k srcu. Mi pa si lahko morda z nekaj pretiravanja domišljamo, da je včerajšnja zmaga tudi majhno zadoščenje za poraz nogometašev Maribora proti češkemu Plznu prejšnji teden.