Habsburžani: Vplivni moški in lepe asistentke

Tudi v Sloveniji je pogosto opaziti zgledno urejene mladenke, ki našim »odločevalcem« pomagajo pri organizaciji njihovih aktivnosti.

Objavljeno
12. september 2013 16.41
ap/APTOPIX Britain Queen's Jubilee
Urban Červek, Dunaj
Urban Červek, Dunaj
Pred kratkim so se slovaški mediji razpisali o domnevni aferi slovaškega predsednika vlade Roberta Fica in njegove mlade asistentke.

Konec avgusta so novinarji in fotografi tabloida Plus 7 Dni »ujeli« predsednika slovaške vlade Roberta Fica, kako je v večernih urah z avtomobilom pobral svojo asistentko Jano Halászovo pred njenim domom in jo v zgodnjih jutranjih urah pripeljal nazaj. Fico je vozil sam, bil je brez spremstva varnostnikov. Dogajanje je posnel tudi fotograf, ki mi je uspelo posneti tudi fotografijo, kako sta se Fico in Halászova »strastno« objela in poljubila.

Znano je tudi, kako sta omenjena preživela večer: peljala sta se v 160 kilometrov oddaljen kraj Čereňany, od koder je Fico doma, in si v tamkajšnjem gradu privoščila večerjo. Po nekaj urah sta se odpravila nazaj v Bratislavo. Slovaški mediji pišejo, da Jana Halászová za Fica dela že več let, še preden je postal predsednik vlade je delala zanj v centrali njegove stranke SMER. Mediji pišejo tudi, da so Fica z njo zasledili že pred tremi leti, ko sta obiskala nek gej lokal.

Uradni odziv iz Ficovega kabineta navaja, da je zgodba »farsa, ki si ne zasluži komentarja«. Ne ve se niti, kaj o zadevi mislita Ficova žena in njun sin, študent ekonomije.

Veliko pa imajo povedati številni komentatorji na spletu. Eden je mnenja, da je spolno razmerje z sekretarko, zaposleno v lastnem kabinetu »največja zloraba oblasti, ki si jo je mogoče zamisliti.« Drugi so »opazili«, da tudi druge asistentke na vladi praviloma ustrezajo fizičnemu opisu Halászove − mlade, lepe in postavne.

Pravzaprav, če dobro pomislim, je tudi v Sloveniji pogosto opaziti zgledno urejene mladenke z opazno kratkimi krili, ki našim »odločevalcem« nadvse zavzeto pomagajo pri organizaciji njihovih vsakdanjih aktivnosti. Seveda le tistih uradnih, o drugih lahko z malce domišljije le špekuliramo.