Kdo je ukradel Branka Grimsa?

Kakšno državo in medije neki; ukradli so nam človeka.

Objavljeno
02. oktober 2012 12.15
Rok Tamše, Slovenske novice
Rok Tamše, Slovenske novice

Težko je verjeti, da bi bil Branko Grims, član politične organizacije Slovenska demokratska stranka, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, predsednik Odbora za izobraževanje, znanost, kulturo, šport in mladino v Državnem zboru, član Odbora za zunanjo politiko v Državnem zboru, član Ustavne komisije, vodja Delegacije Državnega zbora v Parlamentarni skupščini Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi, inženir geologije, magister politoloških znanosti in še kaj; torej da bi bil tako zaposlen, da ne bi več utegnil v javnosti oznanjati, pojasnjevati, promovirati, braniti, utrjevati in še kaj početi s stališči in načrti svoje matične politične organizacije ter lastnimi razmišljanji, pobudami, predlogi in aktivnostmi.

Kdo je bil tisti, ki je ukazal, naj Branko Grims molči in da naj poišče kote, kamor ne seže blišč medijskih luči, ki jih ne ujame objektiv kamere ali fotoaparata, kjer tudi najbolj občutljivi mikrofon ne zazna besnega laježa? Kdo ga je postavil na stranski tir kot nadzmogljivo lokomotivo, ki je znala povleči takrat, ko so že skoraj vsi zbrani nemočno vili roke v zrak ter čakali, da bo kaj ali kdo padel z neba?

Zakaj je Branko Grims morda prezaposlen s svojimi nalogami v vseh možnih telesih, organih, odborih, komitejih, žirijah, svetih, delegacijah in še kje, da ne more več v pravilno razporejenih časovnih intervalih zavzeti svojega položaja pred kamerami nacionalne televizije in zvedavimi obrazi najuglednješih notranjepolitičnih novinarjev v državi, da jim pojasni, zakaj pravzaprav pri vsej stvari gre in kako se je treba tega lotiti?

Radi bi, da Branko Grims pojasni - tako kot to zna samo on - , ali je prav, da dobimo slabo banko, ali je prav, da zvišajo DDV za tiskane medije, ali je prav, da javno obelodanijo vse davčne dolžnike, ali je prav, da dodatno obdavčijo nepremičninske bogataše, ali je prav, da odpuščajo zaposlene v javni upravi, ali je prav, kako se lotevamo najnujnejših reform, ali je prav, kako deluje vlada, ali je prav, da je predsednik Smučarske zveze Slovenije postal Primož Ulaga, ali je prav, da je Nogometni klub Luka Koper odpustil trenerja Milivoja Bračuna, ali je prav, da so na dražbi prodali orožje Bonnie in Clyde, ali je prav, da je na Festivalu slovenskega filma zmagal film Hvala za Sunderland, ali je prav, da je J. K. Rowling napisala roman za odrasle, ali je prav ...?

Toliko bistvenih vprašanj, Branka Grimsa pa nikjer.