Letošnji lastnik apartmajev, sicer slikar, s slikovitim opisom pripoveduje, kje je mogoče dobiti ribo. Prva izmed izbir je, da ribe prinese lokalni ribič, ki pride zgodaj zjutraj in pove, katere so na voljo. Vendar ne pride vsak dan. Druga možnost je, da ribo odkupiš od ribičev, ki se bodo zjutraj vrnili v zaliv, poleg restavracije Dalmatino, vendar se nikoli ne ve, kdaj pridejo, kajti včasih pridejo ob sedmih, včasih devetih, tudi desetih. Tretja možnost je peškarija, ena izmed bolj zanesljivih metod, kako priti do ribe. Tudi tam je treba biti zgodaj, če hočeš dobiti ribo, kajti ni jih veliko na voljo, kupcev pa je v zgodnjih urah kar precej. Četrta možnost je, da bodo ribe imeli na stojnici ob obali.
Seveda se tu zgodba ne konča. Za svež in pristen obrok, je treba ribo očistiti v morju. Tudi tu ima slikar, ki na otoku živi desetletje, svoja prepričanja. Greh bi se mu zdel, da bi ribo očistili s sladko vodo. Poleg tega, se riba bolj prijema rešetke za žar, če je oprana s sladko vodo. Pove, kje so najboljša mesta za čiščenje rib, in do nobene ni mogoče priti čisto enostavno, saj se je treba ogniti plažam. Sicer pa se za drobovje hitro v vrsto postavijo bodisi male ribe bodisi galebi.
Sledi še nekaj navodil, kako zakuriti ogenj, še prej pa slikar vpraša, ali smo ribe vsaj pet ur marinirali v rožmarinovi marinadi, torej smo jih močno natrli tako znotraj kot zunaj z rožmarinom in olivnim oljem. Ribo pa, da je treba veš čas peke mazati z oljem, vendar ne kar tako, mazati jih je treba z rožmarinovo vejico, da bo riba polnega okusa. Ker je rožmarina dovolj, ga lahko natrgaš kjerkoli v naravi. Tu, kjer je sonce močno, dežja pa je malo, ima precej bolj močan okus kot doma in lahko ga dodaš kateri koli jedi. Slikar ribe na koncu, ko so že pečene, še močno prelije z olivnim oljem. Na mizi pa že čaka česen in peteršilj v olivnem olju.