Dobro jutro: Je vsega konec?

Razumel bom, če Keith ne bo hotel stati na odru z Jaggerjem. Čeprav bom pogrešal angelski zvok njegove kitare.

Objavljeno
04. marec 2018 19.02
reu rolling stones
Ali Žerdin
Ali Žerdin
Vtis imam, da je vsega konec. In da bodo vse te napovedi o nadaljevanju turneje štrbunknile v ocean. »Cajt je za cvikanje. Ma ne moreš bit fotr pri teh letih. Ubogi froci,« je Keith Richards, kitarist Rolling Stonesov, prek časopisa sporočil sopotniku in pevcu Micku Jaggerju. Če je bil besednjak v pogovoru za mesečno revijo WSJ tak, kot se za ikono rokenrola spodobi, je bilo opravičilo napisano v maniri politično korektnih odvetniških pisarn, ki imajo nalogo, da minimizirajo škodo. »Globoko obžalujem pripombo o Micku za WSJ. Bila je povsem zgrešena. Seveda sem se mu tudi osebno opravičil,« je zapisal.

Ko sem prebral, da kitarist, čigar prsti so skrivenčeni od artritisa, pevčeve testise pošilja na enostaven kirurški poseg, sem sklepal, da pevec odra pač ne bo več hotel deliti s prijateljem iz otroštva. Po treh dneh intenzivnega razmišljanja sem stališče spremenil. Poniglavi fantje v zrelih letih se pač včasih pošalijo, kaj bi veljalo storiti z reproduktivnimi organi bližnjih znancev. Kar Mick, alfa samec glasbene korporacije, seveda ve. Keith in Mick imata v biografijah dolgo poglavje o osebnih nesporazumih; od Keithove pripombe, da noče stopiti na oder s tipom, ki nosi kraljičino odlikovanje, do ocene, zapisane v avtobiografijo Življenje, kako neznosen je Mick. Očitek iz leta 2015, da je Mick snob, je Keith zmehčal s stavkom, da ga ima vseeno rad, ker ni treba, da so prijatelji brezhibni.

A kljub temu imam vtis, da je vsega konec. Ne zaradi dobro odmerjene pripombe o vazektomiji, pač pa zato, ker je Jagger starega prijatelja Keitha grobo prisilil, naj napiše ponižujoče javno opravičilo. Starim prijateljem se tega ne dela! Ne, ne in ne. Razumel bom, če Keith ne bo hotel stati na odru z Jaggerjem. Čeprav bom pogrešal angelski zvok njegove kitare. Zvok, ki ga lahko iz lesa in žic prikliče le padli angel.

Morda sem pa samo zavisten, ker vidim, da se kolega Denis hvali s karto za hamburški koncert Stonesov.