Dobro jutro: Preskrbovalni urnik

Težka je potrošniška.

Objavljeno
07. december 2015 20.15
reu/CHINA-ECONOMY/INFLATION
Aleš Stergar
Aleš Stergar
Ponedeljek: Nabaviti kruh, sir in salamo (proizvajalca A, ki ima samo danes popust). V trgovini X. Ne pozabi mobilnega telefona, na katerem je kupon za desetodstotni popust na celoten nakup. Iz nabiralnika ne pozabi vzeti letakov.

Torek: Žeblji, cedilo, kozarci. V trgovini Y. Če boš imel občutek, da je danes tvoj srečen dan, kupi še termovko. Morda boš na blagajni izžrebal še kaj več kot desetodstotni popust. Zvečer preglej na računalniku, mobilnem telefonu in po oglasih, kje bo ta teden kaj ceneje. Po avokado pojdi v trgovino Y1, po cvetačo v Y2, po ledeni čaj v Y3, po ... v Y4-... .

Sreda: Ob žemljicah in mleku še nekaj iz današnje akcijske prodaje. V trgovini Z. Morda tekaški dres. Samo ob osmih zjutraj se spravi v vrsto, ker bo pet minut kasneje dresov zmanjkalo. Vzemi tri številke, da boš doma pomeril in potem neprave vrnil. Saj vrnejo denar.

Četrtek: Pomaranče so v trgovini XY v akciji 1+1, vzemi deset kil. Pa še italijansko solato, madžarski paradižnik, avstrijsko čebulo in steklenico francoskega bordojca. Da bo račun le nad vsoto, po kateri dobiš kupon za popust ob nakupu v nedeljo. Pa za pralni prašek izkoristi današnji popust.

Petek: Brancin za danes, pečenka za nedeljo, še kakšna klobasa za sobotni izlet. Pa kruh, sir in podobno. Pri mesu v trgovini YZ pazi, da je slovensko, ker je nemško preveč vodeno. Avstrijsko in hrvaško je še nekako znosno, posebno če je pakirano v Sloveniji. Za kajzerico vzemi kupon od zadnjič, doma prilepi nalepko na kartonček. Zvečer izreži iz časopisov in letakov kupone za popuste.

Sobota: Če bo dan lep, gremo na izlet. Na pumpi ZX natankaj malo nad okroglo številko, da dobiš več nalepk. Za odvečne točke rogljiček in kava.

Nedelja: Še dobro, da so decembra trgovine odprte malo dlje. V trgovini XYZ nabavi vse, česar ne potrebuješ. Izkoristi popust. Izpolnjen kartonček zamenjaj za tisto, kar pač dajo. Preveri, ali imajo v Ameriki prihodnji teden kakšen trgovski praznik. Do jutranjih ur ga bomo z nakupovanjem proslavili tudi v naših trgovinah. Težka je potrošniška.