Dobro jutro: Totalno viralno

Nam grozi, da bomo morali nekaj dni preživeti v odsotnosti česa verižno viralnega?

Objavljeno
11. september 2014 00.14
reu/BRITAIN-QUEEN/
Karina Cunder Reščič, Nedelo
Karina Cunder Reščič, Nedelo
Imam občutek, da polivanje s čebričkom ledu nekoliko izgublja sapo. Nekaj časa smo se tolažili s tem, da smo si po elektronski pošti razpošiljali vsakdanje recepte, ampak to se niti ni tako prijelo. Ljudje se malo upirajo, da bi pošiljali svoje zose in tenstane krompirje nekemu popolnemu neznancu. Nam grozi, da bomo morali nekaj dni preživeti v odsotnosti česa verižno viralnega?

Imam rešitev, iznašla sta jo moja otroka. Ob neki nedavni odrasli žurki, ko so komanda, ordnung und disziplin nekoliko popustili, sta si oba v škornje do vrha nalila ledeno vodo. Lepo sta se imela; ob vsakem koraku je iz škornja špricnilo kot iz islandskega gejzirčka.

Mislim, da bi to lahko bil nov viralni geg. Vsem, ki se ne strinjate, pa lahko naštejem vsaj deset velikih stvari, ki so se zgodile po naključju ali pomoti, začenši s čipsom in samolepljivimi listki za opombe. Škornji z vodo imajo skoraj vse, kar taka akcija rabi. Dokazano virulenco, za začetek: že naslednji dan je začel smrkati prvi, drugi dan sta bila nahodna že oba otroka. Zdaj smo nekoliko načeti že kar vsi v družini. Mediji so že opazili potencial akcije; krajša notica se ravnokar pojavlja na prvi strani pomembnega tiskanega medija. Rabimo le še kakšnega slavnega, ki bi se poistovetil: razmišljali smo o Arturju Šternu (najbrž škornje še ima) in princu Charlesu. Ta je kmet in jih tudi gotovo ima, če ne prej, si jih je zagotovo kupil potem, ko je v Sloveniji v slovitem incidentu skopil v kravjo kako. Imamo tudi svoj posvečeni cilj: zavzamemo se za pravico do tega, da otrokom večkrat omogočimo, da kaj ušpičijo.

Denar nakazujte kar meni: 62 milijonov dolarjev bom dala za oglaševanje te pravice, 7,5 pa za nadaljevanje bazičnih raziskav o mikrobiološki zgradbi prehladnega smrklja.

To bo velika stvar: že včeraj je bilo na tisoče Slovencev opaženih z vodo v čevljih. Širimo se hitreje kot čebriček.