Levo mnenje: Ne delajmo se Francoze

Za otroke gre, zato bom glasovala ZA.

Objavljeno
24. november 2015 12.37
Posodobljeno
25. november 2015 08.00
Nina Krajčinović
Nina Krajčinović

Včeraj je bil zadnji dan, ko se je bilo še mogoče prijaviti kot organizator referendumske kampanje o noveli zakona o zakonski zvezi. Do ponedeljka je to storilo 16 organizacij, nekaj od njih smo v javnosti že zaznali. Seveda je za zdaj najglasnejša koalicija Za otroke gre, očitno pa je vse svoje motorje zagnala tudi pobuda Čas je ZA, ki promovira svobodno izbiro in enakopravnost za vse. Glede na število facebook všečkov, je za zdaj v prednosti slednja, ampak saj nam je vsem že popolnoma jasno, da všečki in javnomnenjske ankete niso prav merodajni kazalci realnega stanja.

Na začetku referendumske kampanje je za fino dozo podpihovanja in dodatne polarizacije poskrbela stranka SDS, ki je vložila predlog zakona, ki bi v javnosti prepovedal nošenje muslimanskih pokrival. »Razlog je varnostni in kulturni,« je povedal prvak stranke, »želimo, da se v Sloveniji spoštujejo slovenske navade in tradicija«. Skrbi ga, ker da val beguncev ne pojenjuje in »tudi če bi se v prihodnosti ustavil, bo država prej ali slej soočena s pritiskom, da bo morala prevzeti del teh migrantov,« je še povedal in spomnil, da je podoben zakon uveljavila Francija. Tista ista Francija, ja, ki je podoben zakon sprejela pred štirimi leti. Tista ista Francija, v kateri je pred desetimi dnevi v terorističnih napadih umrlo več kot 120 ljudi. Tista Francija, ki se je z zakonom zaščitila pred burkami, njeno bit pa so kljub temu napadli nezamaskirani moški.

Živimo torej v popolnih časih za politike, ki si svoje politične točke nabirajo s pomočjo razdvajanja, nestrpnosti in domoljubnega trkanja po prsih. Kar predstavljam si na primer Jelinčiča, kako v svojem štabu dela sklece, trebušnjake, piše strategije, govore in sestavlja piarovski načrt, ki ga bo ob prvi volilni priložnosti spet popeljal naravnost v parlament. Ta isti Jelinčič, ki je pred štirimi leti na vprašanje, kje je dobil denar za nakup parcele na Primorskem, odgovoril, da mu je denar posodil Damjan Murko in to za negativne obresti, saj da je »Murku v čast, da lahko denar posodi velikemu človeku Zmagu Jelinčiču«. Še prej pa je za Pop Tv povedal, da je denar dobil od žene, ki peče torte za burmanskega kralja.

Ampak norčevanje iz ljudstva, slamnata podjetja, sumljivi posli in nenavadno visoki zneski denarja, ki prihajajo iz skrivnostnih virov, pri nas niso nobena težava. Tako kot očitno ni težava, če si nezakonito prilastiš in opereš 14 milijonov evrov, dejanje, ki ga je pred dvema dnevoma na sodišču priznala tudi Hilda Tovšak. Ker bo sodelovala s tožilstvom, bo za to dobila le prijetno leto in pol pogojne kazni. Kdo potem ne bi kradel, povejte, če so pa posledice ušive pogojne kazni? Ampak glavne težave pri nas niso tajkunske afere ali vsakič znova bolani obtoženci, ki ne morejo priti na sodišče, ker ravno z ženo kupujejo zemljišča na Obali. Ne, največja težava Slovenije in njenih prebivalcev so burke in zakonske zveze dveh oseb in ne več zgolj moškega in ženske.

Na Janezovem portalu so objavili novico, v kateri so nepoučene volilce obvestili, »kaj nam bo zakon dal in kaj vzel«. Po njihovem torej zakon daje, poslušajte to: »otroke dvema osebama, ki sta istega spola, ki lahko spreminjata in sama določata spol in ki lahko prehajata iz spola v spol«. Si morate misliti, da nekdo to napiše in preživi? Kot da bi bila menjava spola nekaj popolnoma običajnega, nekaj, po kar greš v trgovino kupit na kartico zvestobe. Danes bom ženska, jutri bom moški, ob dnevu žena bi bila pa spet ženska, če sem lahko. Traparije.

Veste, kaj bi jaz naredila, če bi bila organizator referendumske kampanje. Plačala bi naročilo ogromnih jumbo plakatov, brošur, letakov in vsega, kar pritiče takšni kampanji, nanje pa bi napisala slogan: »Za otroke gre, zato bom glasoval/a ZA.« Pa naj se potem grejo, kdo je s kom in kdo proti komu in kdo za katerega otroka in kdo proti ali za kateri zakon.