Stranka Medlega Cincanja

Vse je isto: boj za oblast in pohlep. Samo to.

Objavljeno
03. oktober 2014 13.33
vidic/podpis koalicijskega sporazuma
Rok Tamše, Slovenske novice
Rok Tamše, Slovenske novice

Medtem ko lokalni politikanti ponovno obljubljajo razvoj svojih vasi, krajev in mest s svetlobno hitrostjo, da bi jim ljudje ja naklonili glasove ter zagotovili solidne plačice in minimalno odgovornost pred nikomer za nekaj let, lahko samo razočarano ugotavljamo, kako smo Slovenci in Slovenke spet naplahtani po parlamentanih volitvah. V bistvu nič novega.

Vladajoča Stranka Medlega Cincanja je karikatura politične stranke. Torej je povsem enaka kot vse ostale stranke, ki da imajo neke programe in vizije, da so baje odgovorne do državljanov Slovenije, da bodo stvari obrnile na bolje ... Pa kaj še!

Iz razočaranja in obupa biti proti Zoranu Jankoviću, Janezu Janši, Alenki Bratušek in drugim cvetkam slovenske politikantske mlakuže pravzaprav pomeni nerazsodno, naivno in znova ponesrečeno poiskati neke odrešitelje, ki to ne morejo biti.

Dogajanje v Stranki Medlega Cincanja je tragikomično. Vsak dan pridejo na dan nove nečednosti v stranki, ki je z mrtvo črko na papirju razglašala etičnost, antikoruptivnost in druge ideale. Člani zapuščajo to Stranko Medlega Cincanja, toda iz centralnega komiteja te organizacije ves čas sporočajo, da je pri njih vse super, da so enotni in pripravljeni zavihati rokave za boljši jutri Slovenije.

Še naprej je tako, da v parlamentu lahko sedi vsak, ki si to vroče zaželi in začne nezadržno riniti proti koritu oblasti in pohlepa. Medtem ko poteka ta krvavi boj za življenje na račun sodržavljanov, so glavne medijske zvezde zapornik v parlamentu, želela-bi-biti komisarka na evropski sceni, univerzalni kvaziminister za vsa področja in množica novih amaterjev na političnem parketu, ki v strahu, da ja ne bi storili preveč škode, ustvarjajo prav to. Vedno več.

Šef centralnega komiteja Stranke Medlega Cincanja z drobnim glaskom nenehno pojasnjuje in pojasnjuje in pojasnjuje, tako da nikomur ni več jasno, kaj sploh hoče povedati in kaj konkretnega bo dejansko storil. Glavno da se ljudstvo nahrani s puhlicami v leporečju novega politikantstva, pa bo. Zavpijmo tisto: »Kdor ne cinca, ni Sloven'c!«