Odgovor na opoldansko vprašanje

Danes smo vas spraševali, ali bo ugrabitev deklice ostala osamljen primer.

Objavljeno
03. avgust 2011 16.09
Posodobljeno
03. avgust 2011 18.02
Delo.si
Delo.si
Včeraj so pred stanovanjsko hišo v Mekinjah ugrabili dobro leto staro deklico.

V opoldanskem vprašanju nas je zanimalo, ali bo to osamljen primer ali pa ugrabitev nakazuje, da se k nam selijo kriminalna dejanja, ki smo jih poznali iz filmov in tujih medijev?

Katja nam je odgovorila: »Dogodek, ki se je včeraj pripetil v Mekinjah, je odraz splošne družbene krize. Glede na to, kako se stvari v državi odvijajo, gre verjetno pričakovati, da bo takih dejanj vse več - žalostno, toda resnično. Pohvale pa policistom za prijetje storilca, ki bi si v opomin vsem ostalim zaslužil visoko kazen in javno izpostavitev v medijih - ugrabitev otroka res ni način za izterjavo dolga, pa naj bo ta še tako visok!«

Anka je napisala: "Ti dogodki so se dogajali v preteklosti, dogajajo se v sedanjosti in se bodo v prihodnosti. Iz lastnih izkušenj vem ko smo malega otroka še v svinčenih časih skrivali po obrobnih krajih Slovenije, vendar je bila roka »pravice » močnejša( taščina roka) Posledice tega otrok, danes odrasel mož je psihično nestabilen, njegova pokojna mati pa se je zapila.

Živimo v globalnih časih kjer se grozljive ugrabitve dogajajo. Klobuk dol policistom da so našli in rešili malčico. Menim pa da na splošno varnost otrok ta dogodek ne bo imel velikanskega vpliva."