Odgovor na opoldansko vprašanje: Zapreti Slovensko?

Življenje na dveh nogah v centru Ljubljane načeloma zveni privlačno. Toda kaj tam peš sploh očeli? Odgovori so naslednji.

Objavljeno
25. september 2012 19.07
Delo.si
Delo.si

Viktorija Rozman: Meni se predlog ne zdi dober! Vsaka stvar ima pluse in minuse, a v tem primeru vidim več minusov. Seveda odvisno za koga! Meni osebno se to zdi za javnost večji minus, in možnost zaslužka za javne prevoznike (LPP) in ostalo. To je spet eden izmed predlogov, na katerem boda večja podjetja lahko dodatno služila na račun naivnih, omejenih, Slovenčkov v tem primeru Ljubljančanov. Plus je, da se bo zmanjšala gostota prometa, a s tem tudi omejila dostop do določenih lokacij. A s zaprtjem Slovenske ceste želimo polepšati mesto?! Podpreti ljudi, da se spravijo na kolesa in avtobuse?! ... Spet smo tam, omejeni na vsakemu koraku. Smo kakor lutke, katere nas upravljajo »višji uradi«. Definitivno ne podpiram tega predloga! ... Če bi imela možnost, bi uvedla večje spremembe na drugih področjih, npr. večjo pozornost zapuščenim objektom v prestolnici in glavnemu mestu Ljubljana, Laibach, dala lepšo arhitekturno podobo zgradb, ki spada v okolje.

Gregor Rome: Kontra predlog: brezplačno parkiranje za vse, lahko tut po pločnikih in zelenicah, neomejen promet za vse, nobenih omejitev hitrosti in prosta nošnja vsega orožja za prometne udeležence. Če hočte, pa mejte. Ja, ljudje se obnašamo egoistično glede na osebne koristi in te mora oblast pač regulirati. In zaščiti šibkejše državljane, ki ne premorejo pločevinastega oklepa: otroke, najstnike, mlade, stare, pešce, kolesarje. Svet se pač ne vrti okoli avta, kajneda.

Nina Jeram: Za, ker nobena evropska prestolnica nima prometa direktno čez glavno cesto v Centru! Veliko so naredili že z zaprtjem Tromostovja, Miklošičke. V redu bo, ko bo obroč sklenjen!

Bianka Pavšič: Če bodo obvozi urejeni pametno in bo zato manj prometa v strogem centru in se bodo avtobusi lažje premikali po ulicah in nas prepeljali od točke A do točke B v bistveno hitrejšem času – absolutno ZA.

Blaž Pongračič: Vzpostavitev tramvaja in razširitev bicikLJa bi raje videl, preden naredijo kaj takega.

Lojze Kastelic: Ni smotrna, povzroča nevzdržne zastoje na obvozih, Slovenska pa bo prazna, saj razen Name, Pošte in Slona ni ničesar za pešce.