Odgovori na opoldansko vprašanje: debelost in računalniki

Menite, da je debelost otrok povezana tudi z uporabo računalnikov? Nikakor, je bil večinski odgovor.

Objavljeno
11. september 2013 19.33
bsa prehrana
Delo.si
Delo.si

Menite, da je debelost otrok povezana tudi z uporabo računalnikov? Ste že kdaj imeli zdravstvene težave zaradi teže?

Sodelujoči v razpravi (in sedeči za računalnikom, kajpada), so bili v večini ogorčeni nad tezo, da so otroci debeli zaradi tega, ker preveč sedijo pred računalniki.

Nekaj odgovorov:

Greg Oldboy Nikakor. Izključna krivda sta pomanjkanje športnih aktivnosti in napačna prehrana. Če ne bi bilo računalnikov bi se pa pogovarjali: »menite, da je debelost otrok povezana tudi z branjem knjig?«

Peter Čižmek Zaradi teže nikoli nisem imel (zdravstvenih) težav, pač pa zaradi mase in njene privlačnosti - po Isaacu Newtonu, kajti 'jabolko ne pade daleč od drevesa'.

Almir Novak Neodgovorni starši filajo svoje otroke z vsem moznim sr***em, od čokoladic, čipsov, bombonov, sladkih pijač, mcdonaldsi itd itd....seveda tudi pomankanje gibanja naredi svoje... Kriva je pa tudi neozaveščena družba, praktično nobenega znanja o pravilni prehrani in kombinacijah, potem je pa vsem čudno, zakaj toliko debelih in bolnih...

Mitja Jež Nikakor. Je pa povezana z marketingom, ponudbo (poceni?) hitre in nezdrave hrane. Pomanjkanje časa staršev za otroke, kar se odraža v slabi vzgoji.

Jaz Lea Krivi so starši.